HFF vände och vann övertygande!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF har efter en tveksam start på säsongen sparkat igång ordentligt i herrtrean och tog en ny övertygande seger i tredje omgången.

Efter en tveksam start på säsongen med en brakförlust 0-5 mot IK Franke i första omgången av herrtrean har det nu lossnat för HFF. Det startade förvisso tveksamt borta mot Heby AIF som tog ledningen med 1-0 i den 17:e minuten genom Balen Nouri, men sedan trampade HFF igång och tog över matchen mer och mer. Kvitteringen till 1-1 i den 31:a minuten var logisk sett till matchbilden då Simon Debesay med ett avslut via stolpen i mål överlistar hemmalagets målvakt – Niclas Sjöling.

– Bortsett från inledningen så dominerar vi stort. Med en bra rörlighet i spelet gör vi det bra och vinner allt som oftast tillbaka bollen och kan sätta nytt tryck, 1-1 kommer rättvist sett till spelet, menar tränare Erick Rode Olsen.

I den andra halvleken är det nästan bara HFF under den första halvtimmen och man tar också betalt. 1-2 gör en stekhet Roni Tanrikulu på ett friläge och samme Roni lobbar också kyligt in 1-3 med dryga timmen spelad av matchen. Även om hemmalagets sprattlar till en smula under den sista kvarten så är det HFF som utökar sin ledning då Roni fullbordar sitt hattrick med kruta in 1-4 i den 88:e minuten, han är nu 1:a i seriens skytteliga med 6 mål på tre omgångar!

– Efter paus har vi en halvtimme när vi dominerar totalt! Och går ifrån till ledning 3-1. Heby kommer tillbaka lite i matchen och skapar någon knapp halvchans, men inte mycket mer. Istället kan vi göra 4-1 efter ett härligt anfall och ett härligt avslut, avslutar Eric.

Heby AIF – Håbo FF 1-4 (1-1)

Målen: 1-0 (17) Baban Nouir, 1-1 (31) Simon Debesay, 1-2 (49) Roni Tanrikulu, 1-3 (61) Roni Tanrikulu, 1-4 (88) Roni Tanrikulu.

Varning HFF: Roni Tanrikulu.

Publik: 170
Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar