HFF vände och vann derbyt.

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: Hemmastarka Håbo FF F15 vände och vann mot Fanna BK.

Det var HFF som dominerade inledningen av derbyt hemma på Futurums konstgräs mot FBK som dock försvarade sig mycket bra.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna var vassa i sitt omställningsspel och i den femte matchminuten var det nära att FBK tar ledningen. Ett bra läge skapas och avslutet i boxen ser ut att gå i mål, men bollen går istället via hemmakeepern i stolpen och rensas ut till en resultatlös högerhörna.

Foto: Kent Lundqvist

HFF fortsätter att dominera i spelet och allt som oftast så landar spelet ute hos sin duktige högerkant som matar in bollar i boxen där det är chans på chans, men avsluten går utanför, över och räddas av gästernas keeper.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappa kvarten spelad så faller det första målet i matchen. Ett passivt agerande i defensiven bjuder gästerna på ett friläge och 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

HFF fortsätter att skapa chanser och 10 minuter efter ledningsmålet så blir det lite av kalabalik framför FBK målet efter en vänsterhörna och där får hemmalaget en fot på bollen som letar sig i mål till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så är det nästan bara HFF som är i besittning av boll och hemmalaget ligger på hårt för ett ledningsmål. Det skapas ett par chanser och i slutskedet av halvleken kommer också en rättvis utdelning. Ett bra avslut räddas av gästernas målvakt, men returen går inte att rädda och vi har ledning med 2-1 för HFF när lagen tar en välbehövlig halvtidsvila.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken mattas FBK och HFF tar över matchen ganska tydligt. Det skapas en jättechans redan inledningsvis, men avslutet går i stolpen och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

HFF stänger matchen med att göra 3-1 på en högerhörna och ganska omgående även 4-1 på en vänsterhörna.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av matchen handlar egentligen om hur mycket HFF skall vinna med, men inga fler mål faller i derbyt som vinns rättvist av hemmalaget.

Håbo FF – Fanna BK 4-1 (2-1)Lämna ett svar