HFF tog en skön Viktoria hemma mot ett topplag.

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF fällde topplaget Östervåla IF i damtrean hemma på Björkvallen.

– Otroligt skönt och rättvist. Vi gör återigen en bra match och denna gång får vi med oss resultatet också,   berättar en nöjd HFF-tränare Henrik Norell.

HFF ställdes mot tabelltvåan ÖIF hemma på Björkvallen och var revanschsugna efter den snöpliga uddamålsförlusten i våras med 4-5. Det startar mycket bra för hemmalaget som tar ledningen med 1-0 i den 13:e matchminuten då Viktoria Kjäraas skickar in bollen bakom en chanslös Julia Larsson i ÖIF målet.

Matchen står sedan och väger, men med knappa halvtimmen spelad så lyckas ändå gästerna kvittera då Mimmie Lindberg Stenborg gör 1-1 vilket var ett resultat som stod sig in i halvtidsvilan.

HFF som för dagen ändrat sin uppställning fick bra grepp om det centrala spelet och kan också tidigt i den andra halvleken återta ledningen då Victoria Johansson överlistar Larsson i ÖIF målet med ett välriktat avslut och vi har 2-1 till hemmalaget.

Den sista delen av matchen sliter och jobbar HFF med bravur och kan med 90 spelade minuter inkassera en ny skön Viktoria i damtrean vilket ger en chans att undvika sistaplatsen i serien med en omgång kvar att spela.

– Tjejerna kämpar och sliter i 90 minuter. Vi ändrade om och körde 3-5-2 för att bli starkare mer centralt och vi sätter hög press från början, och det var ett lyckat drag då vi vinner mycket boll högt upp i banan… Så kul att se tjejerna idag, och nu när vi slår serietvåan så visar vi vilket bra fotbollslag vi är. I och med detta så har vi nu allt i egna händer i sista omgången, avslutar en nöjd och glad HFF-tränare.

Håbo FF – Östervåla IF 2-1 (1-0)

Målen: 1-0 (13) Viktoria Kjöraas, 1-1 (29) Mimmie Lindberg Stenborg, 2-1 (52) Victoria Johansson.

Varningar: 3-1
Publik: 50

Lämna ett svar