HFF tappade poäng!

HFF-tränaren Alan Hiussemoglu. Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Herrarna i Håbo FF såg länge ut att åka hem med tre poäng ifrån bortamatchen mot Vaksala SK.

– Känns absolut som två tappade poäng, då vi hade ledningen fram till 85 minuten och en spelare får på en drömträff som går rätt upp i nättaket. Bittra miner och missnöje i omklädningsrummet efter matchen. Men utifrån förutsättningarna gör vi en helt ok prestation. Mest besviken över att vi blir för fega och försöker slå vakt om 1-0 istället för att gå för 2-0 mer. Tyvärr två nya skador till vår redan reducerade trupp, vilket skapar problem för framtiden. Så ett poängtapp som kosta oss ännu mer, säger HFF-tränaren Alan Hiussemoglu

Matchen i sin helhet var rätt så intensiv och tempostark, domaren hjälpte till med en hög ribba och lät spelare trycka på i duellerna.

– Det blev en väldigt böljande matchbild i första som inget av lagen kunde hantera så väl. Mest bollbyten centralt i plan och en hel del försök till kontringar.

HFF är närmast med att en nick på hörna som räddas på mållinjen, men Vaksala har fler, men inget riktigt farligt. Till slut gör Kristoffer Kindström en klassisk peta och stick fint, som Gareth Bale gjorde under sina glansdagar, och tar sig runt sin ytterback och kan peta in bollen bakom Vaksalamålvakten till 0-1.

Första halvlek fortsätter utan att något lag riktigt kan ta grepp om matchen. Dock blir det lite fler längre anfall för HFF.

– I halvtid pratar vi om att försöka ha mer tålamod och försöka dra isär VSK mer horisontellt då vi såg i första halvlek att det gav hemmalaget problem med deras aggressiva press. Vi var rätt trygga med hur vi låg i våra försvarspositioner och pratade om hur vi skulle ta hand om deras motrörelse som ibland fick oss att hamna ur position.

När andra halvlek börjar har VSK vridit om formationen lite och blir lite mer defensivt balanserat på deras mittfält.

– Det var skickligt av deras tränare för att hade deras ensamma mittfältare behövt hjälpa sin backlinje själv hade risken varit stor att vi kontrat med ännu mer framgång. Vi skapade mest chanser via kontringar i andra halvlek och det känns som det är mer vår oskicklighet än hemmalagets skicklighet att vi inte drygar ut ledningen.

Matchen fortsätter att vara intensiv och duellerna avlöser varandra.

– Vi tränare tittar på varandra och undrar ibland varför inte domaren blåser för båda lagen. Men beröm till domaren som vara konsekvent med sin höga nivå. Märks att vi börjar tappa lite energi och förlitar oss på att andra ska ta jobbet för en själv. Det gör att vi inte riktigt kommer in i press och tillåter Vaksala få lite mer ytor eller att vi sparkar ner spelare.

Det ger faktisk Vaksala ett litet tryck när klockan närmar sig sista tio minuterna av matchen.

– Kvitteringen kommer när vi misslyckas i att komma upp i press och ett distansskott passerar en annars stabilt spelande Emil Ravfalk i mål. Med 5 minuter kvar tycker vi på med det vi har och är nära, men det räcker inte för att återta ledningen, avslutar HFF-tränaren.

Vaksala SK – Håbo FF 1-1 (0-1)

Målen: 0-1 (21) Kristoffer Kindström, 1-1 (85) Isak Kezic.

Publik: 49
Varningar: 2-1

Lämna ett svar