HFF svarade för en mäktig skräll!

Foto: Kent Lundqvist

Damtrean: Håbo FF svarade för en högoktanig prestation när man skrällvann hemma mot tabellettan GUSK.

– En riktigt skön seger där vi fick ihop det bra över 90 minuter, säger HFF-tränaren Håkan Ek efter slutsignalen.

HFF kom ut starkt och respektlöst hemma mot tabellettan. Redan i den 4:e minuten sätter Elin Lager en bra boll i djupet på Viktoria Kjöraas som gör sin bevakare och trycker in 1-0 med vänsterfoten.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så tar gästerna över mer och mer i spelet och man hotar med ett bra kantspel där framför allt Hanna Sjöström presterar, men hemmadefensiven med matchens lirare Emelie Backlund i spetsen gör ett fantastiskt jobb och håller rent i egen box.

Foto: Kent Lundqvist

HFF jämnar ut spelet i mitten på halvleken, men lyckas inte komma loss i den sista delen av offensiven. Det blir istället GUSK som kommer till de farligare chanserna, men 1-0 står sig in i halvtidsvilan.

Foto: Kent Lundqvist

– Tycker vi ligger rätt i våra positioner och gör det svårt för GUSK att komma till offensivt, berömmer Ek.

HFF kommer ut starkt i den andra halvleken och man vaskar också fram en bra chans att utöka sin ledning när Hanna Kjöraas provar avslut, men det går precis utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen står sedan och väger med ett visst spelövertag för gästerna som jagar en kvittering mot ett uppoffrande och hårt jobbande hemmalag.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna gör ett byta runt den 65:e minuten och det blir lyckat. Inbytte Agnes Dahlqvist provar lyckan från distans och får på en riktig projektil som letar sig i mål till 1-1 bakom en chanslös Emma Pulkkinen i hemmakassen.

Foto: Kent Lundqvist

Nu var det nog många med mig som trodde att tabellettan skulle ta över och HFF sin vana trogen skulle vika ned sig.

– Visst blev det lite ängsligt, men vi tar ändå tag i det och får till en snabb replik, pustar Ek.

Ganska omgående så kommer en snabb omställning där Elsa Svärdh tar avslut och gästernas målvakt Liisa Kombo Abdallah räddar, men på returen så håller sig mittfältsdirigenten Sofie De Besche framme och iskallt lobbar in 2-1.

Foto: Kent Lundqvist

Det gav hemmalaget ett välbehövligt energipåslag som skulle resultera. Svärdh sticker i djupet på en boll som ser förlorad ut, men ur gröten av spelare så får hon tag i lädret och trycker in 3-1 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

Nu var det ett desperat GUSK som jagade förnyad kontakt. Efter en bollstöld på mittplan hamnar Molly Breithholtz i bra läge och hon gör inga misstag när hon trycker in 2-3 med 10 minuter kvar att spela av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Nu var det kamp om varje millimeter på planen och HFF är starka. Gästerna försöker och försöker, men stöter gång på gång en stenhårt jobbande hemmadefensiv som ger tre bra och imponerande poäng på kontot.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är skönt att se spelarna idag där alla verkligen bidrar till segern med ett hårt jobb över hela planen. Ikväll visar vi för oss själva att vi inte är där vi kan vara i tabellen, avslutar en nöjd HFF-tränare.

Håbo FF – GUSK 2 3-2 (1-0)

Målen: 1-0 (3) Viktoria Kjöraas, 1-1 (66) Agnes Dahlqvist, 2-1 (68) Sofie De Besche, 3-1 (72) Esla Svärh, 3-2 (75) Molly Breithholtz .

Varningar: 1-1

Spelarbetyg:


Emelie Backlund


Viktoria Kjöraas/ Sofie De Besche


Elsa Svärdh/Ida Häggström

Tabell och övriga resultat >>>

Lämna ett svar