HFF studsade tillbaka!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF studsade tillbaka och vann bortamatchen mot Rimbo IF i Herrfyrans 16:e omgång.

En bra start på bortamatchen var önskvärd för ett pressat HFF som inte vunnit en tävlingsmatch på tre omgångar i Herrfyran. Det fick man också då Danilo Al-Saed trycker in 0-1 redan i den femte minuten och när Anton Sjögren gör 0-2 i den 10:e var greppet kopplat.

Det såg ut som att lagen skulle gå till halvtidsvila med 0-2 på resultattavlan, men hemmalaget lyckas reducera till 1-2 genom Santtu Suopanki i slutminuten av den första halvleken.

– Vi starta riktigt bra och har omgående chanser för mål, 1-0 efter 5 och 2-0 efter 10 minuter, det kunde rullat på i den takten. Men lite oförmåga och inte rätta attityden framför mål gör att det inte blir fler mål för oss innan halvtid. Rimbo får in en reducering med halvlekens sista spark, känns otroligt orättvist. Tror Danilo sa i halvtid att vi kunde ha 5-0 efter 15 minuter, berättar HFF-tränaren Alan Hiussemoglu

Kontakt igen för RIF som nu förväntades komma ut starkt i den andra halvleken för att jaga en kvittering med att göra nästa mål i matchen. Det gör hemmalaget, men i eget mål vilket också var matchens sista mål.

– Det var på tiden med seger igen! Andra halvlek förväntar vi oss ett försök av Rimbo till att kvittera men vi är skickliga på att kväva deras lust och dominerar matchen totalt. Fortsätter skapa chanser men får inte in bollen förrän Danilo bryter sig loss och via en motståndare får in 3-1.

Vad avgör den här matchen tycker du?

– Det som avgör är nog att vi är så trygga i vårat sätt att spela och nu när vi börjar hitta en bättre balans i laget. Dessutom börjar anfallsspelet bli mer och mer automatiserat och inte lever lika mycket på individuell briljans som det har gjort lite tidigare under säsongen.

Ni hade en debutant i målvakten Jesper Wenderlöf född 2003.

– Han gjorde en strålande debut, där han gång på gång spela igenom Rimbos höga press och tog allt han kunde ta, avslutar HFF-tränaren.

Rimbo IF – Håbo FF 1-3 (1-2)

Målen, 0-1 (5) Danilo Al Saed, 0-2 (10) Anton Sjögren, 1-2 (45) Santtu Suopanki, 1-3 (48) Självmål..

Varningar: 1-1

Lämna ett svar