HFF studsade tillbaka!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Håbo FF studsade tillbaka och vann övertygande hemma mot Uppsala-Kurd FK.

HFF inleder första halvlek med mer av bollen och hittar ganska ofta utanför gästernas 3-backlinje utan att kunna hota gästerna på riktigt. Men man håller gästerna borta från egen box så 0-0 får anses vara ett rättvist resultat i halvtid.

– Men vi lyckas inte komma rätt i straffområdet för att sätta dit inspelen. Fabian (Rosales) är närmast som får en boll mitt på mål. UK sticker upp några gånger men det blir aldrig något direkt farligt, berättar HFF-tränaren Alan Hiussemoglu

Det fanns en del att justera vad det gällde jobbet utan boll inför den andra halvleken.

– I halvtid är vi inte nöjda med hur vi hanterar de defensiva omställningarna, men vet att vi hittat till ett antal målchanser som om vi fortsätter så kommer utdelning komma.

Till den andra halvleken ändrade gästerna i sin uppställning och organisation.

– Vilket vi till en början inte riktigt klarar av att ställa om oss till. Men under den perioden, jobbade vi tålmodigt med att bara hålla motståndarna framför oss.

Tillslut börjar HFF hitta rätt och med några byten får hemmalaget bra effekt.

– Djupledsspelet med Lucas Madsen och Lucas Englund är vägvinnande. Båda står för varsitt mål och varsin assist.

HFF får tag i matchen och avgör densamma med dryga timmen spelad. Då öppnar Madsen målskyttet och när gästerna ganska omgående gör självmål så är det över. Innan matchen är slut så utökar Englund till 3-0 innan Kevin Karlsson fastställer slutresultatet till 4-0.

– Jonathan Sjögren är tillbaka och hans ledarskap har vi saknat på plan senaste matcherna och Kalle Agerfjord är löjligt bra som innerback idag, 17 bast, avslutar HFF-tränaren.

Håbo FF – Uppsala-Kurd FK 4-0 (0-0)

Målskytt HFF:  Lucas Madsen, Lucas Englund, Kevin Karlsson, Självmål.

Gula kort: 0-2
Publik: 165

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar