HFF studsade tillbaka!

Foto: Kent Lundqvist

Damtrean: Håbo FF studsade tillbaka och besegrade tabellettan Bälinge IF.

Efter förra omgångens sura förlust mot GUSK så studsade HFF tillbaka och gjorde en bra matchen mot tabellettan Bälinge IF.

– Wow, det är galet att vi spelar så bra och på det sätt jag vill att vi ska spela spelsystemet som alla litade på och vi kör över serieledare trots underläge tidigt i matchen, berättar HFF-tränaren Philip Lyons.

HFF var det bästa laget på planen och spelade mycket bra offensiv fotboll vilket gav en hel räcka med kvalificerade målchanser, men det var gästerna som var effektivast och var plötsligt i ledning med 2-0 med dryga 41 minuter spelat.

HFF jabbade vidare och fick också till en reducering. En mycket bra slagen hörna i den 42:a minuten kommer Emma Widström först på bollen och gör 1-2 mål.

– Rättvist att vi tillslut fick utdelning och kunde gå till halvtidsvila med kontakt. Vi pratade om de positiva och negativa sakerna under de första 45 minuterna och det var klart att vi skulle ge 100% och jag sa till spelarna att gå tillbaka på planen och kick ass och vi gjorde det, berättar Lyons.

Det gav effekt för i den 51:a minuten kvitterar Therese Akmar till 2-2.

– Efter målet valde vi att samla laget och hålla våra positioner så att vi inte skulle åka på något bakåt.

Det var HFF som hade total kontroll om händelserna i matchen och det skulle resultera igen. Victoria Kjöraas gör 3-2 med dryga timmen spelad.

– Fantastiskt och rättvist då vi var det bästa laget utan tvekan. Men matchen var inte över och vi fick försvara ledningen i 20 minuter. Vi spelar mer defensiv fotboll med en 5-3-1-1 uppställning. Tråkig fotboll med många långbollar och spelar av tid.

Med Victoria Kjöraas ensam på topp och en defensiv som slet och jobbade kunde HFF hålla undan och vändningen från 0-2 till vinst mot tabellettan var ett faktum.

– Efter dagens underbara fotbollsmatch är vi bara 2 poäng bakom Bälinge IF, men håller fötterna på marken med en match i taget. Idag var Håbo FF: s nya café öppet och kommer att vara öppet under herrlagets och damlagets matcher och måste ungdomsmatcher välkomna, berättar Lyons avslutningsvis.

Håbo FF – Bälinge IF 3-2 (1-2)

Målen, 1-0 (17) Viktoria Kjöraas, 1-1 (19) Natalie Nordman, 2-1 (48) Viktoria Kjöraas, 2-2 (49) Maja Karlsson.

Varningar: 0-0

 

Tabell och övriga resultat >>>

Lämna ett svar