HFF ställde en ärlig fråga.

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF åkte ut ur Cupen men svarade för en bra match hemma mot div.3 laget Brottby SK.

Under onsdagskvällen spelade HFF åttondelsfinal i Upplandscupen hemma mot div.3 laget Brottby. Brottby som under den gångna säsongen haft det tufft och slutade på en jumboplats.

I regnet kom ett spelsuget HFF ut och ville koppla ett grepp om bollinnehavet. Trots det så var det ändå gästerna som tog ledningen med 1-0 efter en fast situation där Erik Engblom med en smula tur kan överlista hemmamålvakten – Oliver Månsson.

Efter baklängesmålet satte hemmalaget ett bra tryck på gästerna som fick slita ont för att freda sitt mål och bästa chansen inledningsvis har en friställd Fabian Rosales som mitt i boxen skjuter över. Istället så är det gästerna som ologiskt sett till matchbilden även gör nästa mål på en kontring där HFF river en spelare och på den efterföljande straffen gör Benjamin Sönmez 0-2.

HFF som hade en bonusstraff på BSK tog den omgående och Anton Sjögren förvaltade den säkert till 1-2. Detta gav HFF förnyad energi och nu satte man siktet på en kvittering och den skulle också komma med knappa 40 minuter spelat då Danilo Al-Saed gör 2-2.

HFF kom ut till den andra halvleken och ökade om möjligt sitt tryck på gästerna som mer eller mindre gick på knäna. Det var bara en tidsfråga innan HFF skulle ta ledningen, men istället så kommer ett av mycket få offensiva försök av BSK och det resulterar. Den notoriska målskytten för BSK – Sarmad Haddad gör 2-3.

Trots ett fortsatt tryck mot BSK målet så lyckas BSK mirakulöst hålla undan och vinna biljetten till kvartsfinalspel i Upplands-Cupen.

– Vi var ganska bra igår. Även om det blev förlust är jag väldigt nöjd med prestationen. Är vi lite mer effektiva framför mål vinner vi med 2-3 mål.  Vi släpper in mål och chanser på fasts ock när vi blir passiva och ger motståndarna för mycket tid, säger HFF-tränaren Alan Hiussemoglu

Håbo FF – Brottby SK 2-3 (2-2)

Målen, 0-1 (4) Erik Engblom, 0-2 (27) Benjamin Sönmez, 1-2 (29) Anton Sjögren, 2-2 (39) Danilo Al-Saed, 2-3 (71) Sarmad Haddad.

Varningar: 1-3

Lämna ett svar