HFF seriesegrare!

Foto: Privat

Håbo FF är seriesegrare i F15-17 efter att ha vunnit seriefinalen hemma mot Roserbergs/Sigtuna IF på hemmaplan.

– Riktigt skönt att vi kan leverera när det ligger så mycket i potten, berömmer HFF-tränaren Magnus Eivhammar.

Förutsättningarna i den sista omgången av seriespelet var att det räckte med 1 poäng för HFF medans gästande RSIF var tvungna att vinna för att ta bli seriesegrare.

Spelet blev en smula trevande men det var HFF som satte sig i förarsätet och kunde också lite tursamt ta ledningen med 1-0 genom Tyra Westerlund. Hemmalaget trummade på och ett envetet spel gav också resultat tillslut. Frida Rastas håller sig påpassligt framme på en målvaktsretur och petar in 2-0 för HFF.

Foto: Kent Lundqvist

Gästande RSIF skulle avsluta första halvlek starkt och kunde också reducera till 1-2 innan domaren blåste för halvtidsvila.

– En bra halvlek och vi har också den där lilla turen man behöver i en seriefinal och det är lite nerver med i bilden. RSIF kom tillbaka starkt här i slutet av halvleken så resultatet känns ganska rättvist, menar Magnus.

I den andra halvleken tar HFF tidigt ett bastant grepp om händelserna och trycker på för mer. Det skapas en hel och främst på sylvassa högerhörnor slagna av Elvira Myrén, men bollen ville inte i mål.

Gästerna hade en eller ett par vassa kontringar men där stod HFF försvaret bra och kunde avväpna RSIF de få gånger som dem hittade upp på offensiv planhalva. I stället så skulle att avgörande komma. Ett bra inspel för högerkanten hittar fram till Tyra Wersterlund som kan trycka in bollen i öppet mål till 3-1.

HFF ligger sedan närmare 4-1 än att det skall komma en reducering. Det skaps mängder av chanser där bland annat Shadia Nabawanga har ett jätteläge men skjuter över och kort därefter är det Johanna Svensson som har samma läge men skjuter utanför. HFF vinner dock matchen och serien till den stora publikens glädje.

– Riktigt kul att vi kan ta den här segern och att vi trots att vi är två år yngre än våra motståndare står pall, det vågade vi inte hoppas på innan serien drog i gång. Vi har under säsongen visat att vi är ett bra lag så det känns ändå rättvist, summerar HFF-tränaren Magnus Eivhammar.

Håbo FF – Rosersberg/Sigtuna IF 3-1 (2-1)


Målskyttar HFF: Tyra Westerlund 2, Frida Rastas.

Publik: 92

Spelarbetyg HFF:


Tyra Westerlund


Elvira Myrén


Alva Carlsson

Lämna ett svar