HFF segrare i tight derby.

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: Håbo FF F15 öppnade matchsäsongen med att vinna ett tight derby hemma mot ESK.

Det blev ett som väntat jämnt derby mellan HFF och ESK på Futurums konstgräs. Inledningen blev till knäppt, men med ett litet spelövertag för ESK som kommer till de farligare chanserna och har bland annat ett bra anfall som avslutas med ett skott i ribban.

Hemmalaget jobbar sig fram i sin positioner och skapar ett par nästanchanser, men inget som riktigt kan tillskrivas någon het chans.  Med knappa halvtimmen spelad så tappar ESK för första gången organisationen defensivt och höjden i sin press mot bollhållare och då ringer det. Ett avslut från halvdistans letar sig i mål till 1-0 vilket står sig in i halvtidsvilan.

I den andra halvlekens inledning så trycker ESK på för en kvittering. Det skapas ett par bra chanser där gästernas forwards kommer loss ett par gånger, men hemmaledningen står sig.

HFF jämnar ut spelet efter dryga 10 minuter spelat och börjar att skapa offensivt. Det är också mycket nära ett par gånger att hemmalaget utökar sin ledning, men gästernas målvakt storspelar och håller ESK kvar i matchen.

Mitt i en bra period för HFF så kommer en omställning där ESK tar sig loss på högerkanten och med ett välriktat skott så kvitterar gästerna rättvist till 1-1, men en smula ologiskt sett till matchbilden just då.

HFF skulle dock svara ganska omgående mot ett för stunden passivt ESK försvar som låter spelare traska in ganska oprovocerat i boxen och göra 2-1.

I slutet av matchen så ligger ESK på för en kvittering och det är nära några gånger, men HFF lyckas med bra defensivt spel hålla undan och vinna derbyt.

Håbo FF – ESK 2-1 (1-0)Lämna ett svar