HFF pressade tabelltvåan!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF är fortsatt utan poäng i damtrean där en svag första halvlek fällde laget borta mot tabelltvåan Östervåla IF.

– Det var en sur förlust, men jag är imponerad av hur tjejerna reste sig i andra halvlek och vi var värda minst en poäng, menar tränare Henrik Norell.

Det startade illa för HFF som lät ÖIF göra 1-0 & 2-0 genom skyttedrottningen Pernilla Andersson (15 mål totalt). Det blev sedan bättre men hemmalaget var det effektivare laget och går fram till leding med 4-0 innan Frida Rastas reducerar till 1-4 straxt före halvtidsvilan.

– Vi kom helt fel på det och det är alldeles för stora siffror i halvtid sett till matchbilden som var helt jämn och vi borde gjort något mål till. Vi hade ett bra snack i halvtid och bestämde att det här skall vi ha, berättar Henrik.

Det gav verkan då HFF nu tar tag i spelet och sätter ett bra tryck på hemmalaget som får se gästerna göra 2-4, 3-4 och 4-4 genom Viktoria Kjöraas inom loppet av 11 minuter.

– Ganska omgående hade vi även bud på 4-5 då Kjöraas sätter in bollen i boxen på en framrusande och fristående Rastas som tyvärr inte hinner på bollen, mål där och jag är säker på att vi vunnit den här matchen, menar Henrik.

Istället kommer 5-4 genom Hemmalagets Viktoria Andersson och det på en märklig retur.

– Det var en frispark som gick eftermarken igenom alla spelare och i stolpen och returen i mål. Det var surt. VI hade sedan en svag sekvens i matchen innan vi avslutar starkt och har bud flera gånger om på en kvittering men lyckas inte trycka in bollen. Ett klart fall framåt och det här gav en hel del bra svar hur vi skall vara organiserade resterande av serien, avslutar Henrik som ger Kjöraas, Josefine Sundström och Emma Widström extra beröm.

Östervåla IF – Håbo FF 5-4 (4-1)

Målskyttar HFF: Viktoria Kjöraas 3, Frida Rastas.

Publik: 60

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar