HFF pressade tabellettan.

Foto: Kent Lundqvist

I en galet bra div.4 match på Björkvallen pressade Håbo FF obesegrade tabellettan FC Arlanda som kom undan med hjärtat i halsgropen.

– Ja, vi gör en bra match och borde minst ha fått med oss en poäng, säger HFF-tränaren Alan Hiussemoglu

HFF kom dock helt fel in i matchen under de första 20-25 minuterna som gästande FCA dominerade stort med ett rakt och effektfullt spel. HFF är naiva i sitt spel med boll och redan efter 40 sekunder så åker man på en omställning där Muhammad Hassan Fahad kommer fri, men hemmamålvakten Oliver Månsson räddar.

Foto: Kent Lundqvist

HFF fortsätter att spela offensivt och naivt med boll, men i den 9:e minuten är det också nära att det resulterar. Danilo Al-Saed kombinerar snyggt med Asokolo Simba, men gästernas målvakt Milad Hanna svarar för en klassräddning.

Foto: Kent Lundqvist

Spelet vänder blixtsnabbt och på ett inspel från vänsterkanten får gästernas Xavier Espinoza Contreras ett fritt läge i boxen, men avslutet räddas av Månsson. Ganska omgående så bygger HFF ett nytt anfall men blir återigen naiva på mittplan och tappar helt oprovocerat bollen till FCA som ställer om och gör 0-1 snyggt och prydligt genom Karim Jaol Yaghlaji.

Foto: Kent Lundqvist

Bara minuten senare är det nära igen då Fahad nickskarvar ett inlägg precis utanför. Det skulle komma mer från gästerna som har en boll i målramen i den 17:e minuten och en ny het chans för Fahad kort därefter, men 0-1 stod sig.

Foto: Kent Lundqvist

HFF får tillslut mer ordning på spelet och framför allt spelade man mycket tightare och fick ned farten på gästernas spel med boll genom att vårda bollen bättre i sitt uppbyggnadsspel.

Foto: Kent Lundqvist

Det skapas också en hel del kvitteringschanser. Med dryga halvtimmen spelad är Danilo loss på vänsterkanten efter bra spel och hade Jonathan ”Junior” Sjögren låtit kalufsen blivit en centimeter större så skulle det varit kvitterat.

Foto: Kent Lundqvist

HFF radar nu upp chanser att kvittera under den sista kvarten av första halvlek med ett fullständigt bländande kombinationsspel där Danilo, ”junior”, Simba och Augustin Muyenga skojar brallorna av ett frustrerat FCA, men närmast att kvittera är backen Tom Hedlund som nickar en bra slagen hörna av Muyenga i stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi startar förvirrat och svagt där Oliver håller oss kvar i matchen med ett par kvalificerade räddningar. Men den sista delen av halvleken var riktigt bra och visst skulle vi ha kvitterat, menar HFF-tränaren.

I den andra halvleken så får FCA knappt låna bollen. HFF spelar elakt bra och i långa stunder så får man gästerna att mer eller mindre sitta i knät på sin målvakt Hanna. Det blir påtagligt frustrerat bortalaget som nu fokuserar på allt annat än att spela fotboll.

Foto: Kent Lundqvist

HFF kommer i våg efter våg av anfallsförsök mot gästernas defensiv som får slita ont för att freda sig. Det nickas precis utanför och det är ben i vägen mest hela tiden för HFF när man har klara lägen.

Foto: Kent Lundqvist

Med 9 minuter kvar att spela så kommer ett nytt blixtrande kombinationsspel som gör att FCA spelarna står och snurrar utan att veta vad som händer och bollen hittar tillslut fram till en fristående Anthony Portilla i boxen, men då blåser Domare Soran Khalid helt-helt galet av för frispark?!

Foto: Kent Lundqvist

Det här var inte dagen för HFF som trots en jättematch blir rånade på poäng och får tillslut se sig besegrade med 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Det blir på något sätt en bättre halvlek av oss trots att vi kanske inte skapar lika många heta chanser som i den första halvleken. Vi tvingar FCA att spela lågt med ett bra spel, men jag saknade ändå lite mer hot i djupet. Som helhet så är vi helt klart värda poäng och gör en mycket bra match mot tabellettan vilket kvitterar ut vår egentliga nivå, avslutar HFF-tränaren.

Håbo FF – FC Arlanda 0-1 (0-1)

Målen, 0-1 (12) Karim Jaol Yaghlaji.
Varningar: 3-4
Publik: 56

Spelarbetyg HFF:


Asokolo Simba


Jonathan Sjögren/Danilo Al-Saed


Oliver Månsson/Augustin Muyenga

Lämna ett svar