HFF pressade nytt topplag!

Elsa Svärdh gjorde hattrick. Foto: Kent Lundqvist

Damtrean: Håbo FF fortsätter att göra bra matcher mot topplagen.

Den här gången var det tabelltrean Bälinge IF som kom på besök och fick åka hem med hjärtat i halsgropen.

Hemmalaget som kom till start med ett nytt oprövat lag skulle visa sig vara det hetare laget och med 23 minuter spelat så kliver skyttedrottningen Elsa Svärdh in i handlingen och gör 1-0.

Innan halvleken var slut så skulle dock gästerna komma tillbaka och kvittera. Det är gästernas Engla Abrahamsson som gör sitt 7:e mål för säsongen när hon gör 1-1.

I den andra halvleken så är det ett krigande HFF som håller likaläge fram till det är spelat dryga timmen av matchen. Då gör Engla Abrahamsson mål igen vilket betyder 1-2.

Skulle HFF orka komma tillbaka? Jo det gör hemmalaget och det med besked. Elsa kliver fram och gör sitt 11;e & 12:e mål för säsongen vilket gav 3-2 med tolv minuter kvar att spela av matchen.

Det skulle dock bara hålla i sex minuter. Gästernas Josefin Lundqvist håller sig framme och kvitterar till 3-3 vilket står sig matchtiden ut.

– Trots att vi har flera sjuka och borta med mycket arbete, så får vi ihop ett lag. Vi var alldeles för passiva i defensiven. Lät dom bygga upp anfallen ohotade. Med mer aggressivitet borde vi haft 3 poäng, säger HFF-tränaren Håkan Ek.

Håbo FF – Bälinge IF 3-3 (1-1)

Målen: 1-0 (23) Elsa Svärdh, 1-1 (36) Engla Abrahamsson, 1-2 (61) Engla Abrahamsson, 2-2 (70) Elsa Svärdh, 3-2 (78) Elsa Svärdh, 3-3 (84) Josefin Lundqvist.

Varningar: 1-0

Tabell och övriga resultat >>>

Lämna ett svar