HFF övertygar!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF övertygar då laget tog sin andra raka seger i seriespelet F15-17 då BKV Norrtälje besegrades på hemmaplan.

Efter en inledande seger med hela 9-1 i premiären borta mot Roslagsbro IF var det nu dags för hemmapremiär för Håbo FF och för motståndet stod BKV Norrtälje.

Foto: Kent Lundqvist

Det var ett spelsuget HFF som la en hög press på gästerna och vann boll tidigt och satte högsta fart mot den offensiva boxen. Majken Carlberg gör ett snyggt förarbete och kommer till ett bra avslut som BKV keepern – räddar, men på returen håller sig Johanna Andersson påpassligt framme och trycker in 1-0 för HFF redan i den första matchminuten.

Foto: Kent Lundqvist

HFF radar sedan upp bra chanser och har ett hårt tryck på BKV målet där gästerna får slita ont för att freda sitt mål. 4:e minuten nickar Andersson bra men målvakten räddar, 15:e minuten hittar Elvira Myrén, med ett bra instick, en friställd Thea Lenander som skjuter bra men via målvakten och över till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Tre minuter senare så skulle det dock ringa. På en bra slagen frispark gör Myrén 2-0 bakom en chanslös målvakt i BKV.

Foto: Kent Lundqvist

Nu rullar det på bra för HFF som innan halvtidsvilan gör 3-0 genom Lenander och 4-0 genom Maja Öberg.

Foto: Kent Lundqvist

– En mycket bra första halvlek där många är inblandade i spelet och v får bra utdelning, berömmer tränare Magnus Eivhammar.

I den andra halvleken mattas HFF trycket och matchbilden blir en smula jämnare, men det är fortsatt HFF som kontrollerar händelserna. I den 51:a minuten så är det nära att Andersson på en retur utökar hemmalagets ledning, men bollen går i stolpen via BKV målvakten till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Det är svårt nu för HFF att hitta fram då BKV mer eller mindre spelar med en backlinje med hela 6 spelare, det blir mest skott från distans och dem vill inte riktigt hitta rätt. I stället är det BKV som gör halvlekens enda mål i den 81:a matchminuten.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör en bra andra halvlek också, men vi mattas lite och orkar inte riktigt fram hela vägen i spelet med boll. Det som var viktigast var att vi stod upp mot våra äldre motståndare i kampen och visade att vi kan den typen av fotboll också. Nu väntar en spännande helg med Nordic Invitational Cup, avslutar Magnus.

Fler bilder från matchen kommer på vår facebooksida under dagen.

Håbo FF – BKV Norrtälje 4-1 (4-0)

Målskyttar HFF: Johanna Andersson, Elvira Myrén, Thea Lenander, Maja Öberg.

Spelarbetyg HFF:


Majken Carlberg


Elvira Myrén


Johanna Andersson

Resultat & tabell >>>

 

One Response to HFF övertygar!

Lämna ett svar