HFF lämnade jumboplatsen.

Viktoria Kjöraas gjorde fyra mål när HFF vann. Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF avslutade säsongen med att vinna övertygande i sista omgången av damtrean borta mot Rosersberg/Sigtuna IF FK och lämnade därmed jumboplatsen.

– Ja, en riktigt bra avslutning på säsongen. Vi gör ett antal stabila matcher under hösten. Så det var en skön avslutning, menar HFF-tränaren Henrik Norell.

HFF fick en smakstart när lagets skyttedrottning kliver fram och gör 0-1 redan i den 6:e matchminuten. Sedan håller HFF spelet uppe och man sätter spelet bra defensivt. Med dryga kvarten spelat tar man även ett riktigt grepp om matchen då Kjöraas gör sitt andra mål i matchen vilket ger 0-2 i halvtid.

I den andra halvleken står HFF fortsatt bra i sina positioner och monterar ned de offensiva försök som hemmalaget har. Med dryga timmen spelad så avgör Kjöraas matchen med att fastställa sitt hattrick när hon gör 0-3. Hon hinner även med att fastställa slutresultatet till 0-4 på stopptid.

– Trycker att vi gör en riktig bra och stabil match, vi körde återigen en 3-4-1-2 uppställning som även denna gång vart framgångsrik. Vi vinner bollen högt upp i banan och stressar dem till misstag i och med vår höga press. De skapar några få chanser och har några hörnor, men förövrigt var det vi som skapade de farliga chanserna, säger Henrik som fortsätter:

– Vår skyttedrottning Victoria Kjöraas gjorde alla 4:a målen och hon var som vanligt grym. Annars en riktig laginsats där tjejerna jobbar och sliter för varandra. En backlinje som i de sista matcherna varit strålande. Och vår målvakt de sista matcherna Matilda Gejhammar har varit riktigt riktigt riktigt bra. Vi har nu visat att vi hör hemma i div.3, avslutar en nöjd HFF-tränare.

Rosersberg/Sigtuna IF – Håbo FF 0-4 (0-2)

Målen: 0-1 (6) Viktoria Kjöraas, 0-2 (18) Viktoria Kjöraas, 0-3 (64) Viktoria Kjöraas, 0-4 (93) Viktoria Kjöraas.

Varningar: 0-0
Publik: 50

Lämna ett svar