HFF kryssade!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF tappade en tillsynes klar seger borta mot Rådmansö SK i Herrfyrans 18:e omgång.

– Ja, tyvärr tappar vi en ganska trygg ledning, konstaterar HFF-tränaren Alan Hiussemoglu

Det blir en rätt seg tillställning där HFF ändå är laget som för matchen. Det skulle dock ta till den 43:e minuten innan man tar betalt för det spelövertag man har och då är det Jonathan Sjögren som gör 1-0 vilket står sig in i halvtidsvilan.

I den andra halvleken så kopplar HFF greppet om matchen med att göra 2-0 i den 57:e minuten genom Augustin Muyenga. Så här långt hade HFF bra kontroll på händelserna och borde ha stängt matchen. Men i stället så kommer en reducering för hemmalaget med 65 minuter spelat genom Arvid Slätis och det gav ett energipåslag för RSK.

HFF fortsätter att föra matchen och därför kom kvitteringen överraskande i den 82:e minuten då Jonatan Höglund överlistar Philip Wickgren i HFF målet. Det var ett resultat som stod sig matchtiden ut.

– En rätt tempo svag match, vi skapar en hel del men lyckas inte stänga matchen. 3-0 hade varit mer logiskt, 2-2 kändes som en förlust. Individuella misstag ger RSK målen, men det som gör mig besviken är att vi släpper in Rådmansö i matchen, inte dominerar och spelar bort RSKs lust, avslutar HFF-tränaren.

Rådmansö SK – Håbo FF 2-0 (0-1)

Målen, 0-1 (43) Jonathan Sjögren, 0-2 (57) Augustin Muyenga, 1-2 (65) Arvid Slätis, 2-2 (82) Jonatan Haglund.

Varningar: 3-2

Lämna ett svar