HFF kryssade i hemmapremiären!

Foto: Kent Lundqvist

Damtrean: Trots en drömstart för Damerna i Håbo FF fick dom ”bara” med sig ett kryss hemma mot Upplands Ekeby.

I hemmapremiären mot UEOFF ägde HFF mycket boll men fick ändå ”bara” med sig en poäng.

– Vi gör en bra match och är värda segern sett till spelet över 90 minuter, men vi sätter tyvärr inte våra chanser, säger HFF-tränaren Håkan Ek.

Hemmalaget rivstartade matchen och kunde göra 1-0 redan efter 50 sekunder. Det är pigge Isabelle Andersson som tar sig loss på högerkanten och sätter in bollen bra i boxen där Elsa Swärdh håller
sig framme och trycker in 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

HFF är sedan det lag som för spelet och hotar gästerna med riktigt bra kantspel där Andersson huserar till höger och Elin Lager till vänster. Centralt så dominerar en på nytt född Sofie De Besche vilket ger ett kraftigt spelövertag, men det är dock trubbigt och uddlöst i den sista delen av offensiven.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna spelar smart och stabilt defensivt och ställer om på farliga kontringar. I den 20:e minuten blir det farligt när Molly Jansson kommer loss, men hemma keepern Emma Pulkkinen räddar bra.

Foto: Kent Lundqvist

Jansson skulle dock ta revansch två minuter senare. Hon får bollen straxt utanför straffområdet och får i väg en riktig projektil som går i mål till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

HFF fortsätter att äga mycket boll och kommer i våg efter våg av anfall, men det där lilla sista fortsätter att lysa med sin frånvaro.

Foto: Kent Lundqvist

I stället är det gästerna som har den farligaste chansen att ta ledningen i halvtidsvilan. Det är ett lurigt skott från distans som letar sig igenom högen av spelare, men tar i insidan av stolpen och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är bra av oss där vi varierar spelet bra och kan hota i det offensiva. Vi kommer dock inte till de klara lägena, men vi för matchen, säger Ek.

I den andra halvleken så fortsätter HFF att föra matchen, men nu blir spelet sämre och ganska ensidigt. Man tappar sitt kantspel och blir centrerade där man också allt som oftast blir ett ganska lätt byte för den stabila defensiven som gästerna ställer på benen denna kväll.

Foto: Kent Lundqvist

Med 10:e minuter spelat av den andra halvleken så kommer det två bra chanser för hemmalaget att återta ledningen i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Det är först De Besche som serverar Swärdh ett bra läge, men avslutet går utanför och omgående så är det De Besche själv som rinner igenom, men avslutet går i ribban.

Foto: Kent Lundqvist

Sedan blir det mer köttmarknad utanför gästernas straffområde där HFF jobbar & jobbar för att hitta nyckeln till boxen, men fastnar gång efter annan.

Foto: Kent Lundqvist

En hygglig målchans kommer med dryga timmen spelad. Då är det inbytte Betina Sjögren Skomsöy som stångar sig förbi och igenom köttmuren, men gästernas målvakt Madelene Hedengren räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Den sista halvtimmen av matchen blir ganska svag och det skapas inte mycket trots stort spelövertag av hemmalaget vilket gör att matchen slutar med delad pott.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi blir lite väl långa i vårt spel i långa stunder här i andra halvlek, men skapar ändå tillräckligt för att kunna avgöra. Det är tålamod som gäller för oss då vi är ett nytt lag med nya tränare. Det är även ett ungt lag mixat med några mer rutinerade. Målet med säsongen är att jobba med att utveckla oss och hänga kvar i div.3, avslutar HFF-tränaren.

Håbo FF – Upplands Ekeby/Olands FF 1-1 (1-1)

Målen, 1-0 (1) Elsa Svärdh, 1-1 (22) Molly Jansson.

Varningar: 1-0

Spelarbetyg HFF


Sofie De Besche


Elsa Swädh


Isabelle Andersson

Tabell och övriga resultat >>>

Lämna ett svar