HFF knep poäng trots en svag inledning!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF F14 svarade för en imponerande insats och prestation när laget kom tillbaka och tog poäng hemma mot ett bra SK Wigör/Knivsta IK.

I regnet på en svårspelad Gröna Dalens IP fick vi se en match mellan HFF och Wigör/Knivsta som svängde och bytte karaktär lika ofta som det gjordes byten.

Foto: Kent Lundqvist

Det var gästerna som öppnade starkast och redan efter 3 minuter spelat så kommer ett inkast på vänsterkanten som hittar in i boxen och med ett välriktat avslut så var det 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

HFF svarar omgående med att skapa en vass målchans där Saga Söderström kommer loss på vänsterkanten, men gästernas målvakt räddar. Wigör/Knivsta vänder på spelet och har en bra chans att utöka sin ledning, men hemma-keepern Sally Widén gör en jätteräddning till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Det är sedan mycket Wigör/Knivsta som dominerar spelet mot ett HFF som har svårt att hitta något eget spel med bollen, men utan boll så är hemmalaget bra och det gör att 0-1 står sig in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

HFF rivstartar mellanakten och trycker på för en kvittering. Det resulterar i tre raka hörnor och det är på den tredje mycket nära en kvittering men Alexandra Gull-Åhlunds avslut räddas.

Foto: Kent Lundqvist

Wigör/Knivsta är nu laget som får ligga på kontringar och just på en sådan tilldöms man en frispark i bra läge. Frisparken slår Vilma Larsson bra, men räddas av Widén till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

HFF skulle till slut få utdelning på sitt spelövertag. Med kvarten spelad så har först Maja Norlander Starhammar en jättechans som räddas, men omgående så kommer en ny chans som hemmalagets bäste spelare – Linnea Klingberg förvaltar snyggt och prydligt till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Den glädjen blev kortvarig för Wigör/Knivsta svarar omgående med att återta ledningen när Larsson håller sig framme och gör 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

Under den sista delen av perioden är det nästan bara HFF som ligger på för en kvittering. Oliva Andersson har ett läge, men utanför. Klingberg har två bra chanser som räddas och en jättekanon går precis över ribban.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden så öppnar HFF bra – igen! Klingberg hittar Andersson som är iskall och lurar hela Wigör/Knivsta defensiven med ett par läckra finter och smeker in kvitteringen till 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

Samma visa igen! HFF gläds åt kvitteringen och då passar Wigör/Knivsta omgående på att återta ledningen och återigen är det pigge Larsson som håller sig framme och styr in 2-3.

Foto: Kent Lundqvist

HFF jagar sedan en ny kvittering och förlägger ett elakt tryck på gästerna. Det skulle också till slut ge utdelning. Vi fick se ett klassmål när Klingberg väggar sig igenom med hjälp av Norlander Starhammar och trycker bestämt och bra in kvitteringen till 3-3 vilket står sig matchtiden ut.

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF – SK Wigör/Knivsta IK 3-3 (0-1,1-1,2-1)

Målskyttar HFF: Linnea Klingberg 2, Oliva Andersson.

Matchens lirare,
Håbo FF: Linnea Klingberg
Wigör/Knivsta: Vilma Larsson

Lämna ett svar