HFF har klart med ny damtränare!

Philip Lyons klar för HFF. Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: Damerna i Håbo FF har gjort klart med rutinerad tränare inför kommande säsong.

Det står nu klart att HFF gjort klart med ny damtränare och det är ingen duvunge som tar över. Med mer än 30 år som tränare i Sverige tar Engelsmannen Philip Lyons över.

– Vi är verkligen glada över att vi kunnat lösa det här och det blev med en sådan erfaren och bra tränare var dessutom verkligen vad vi behöver, säger assisterande tränare Janne Peterson.

Philip har varit aktiv som spelare själv i England där han spelat i högsta ligan och varit proffs utomlands i andra klubbar.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det blev en del spel för egen del när jag var aktiv. Glad att jag fick chansen på allra högsta nivå och det har såklart hjälp mig på vägen som tränare, berättar Philip.

Att det blev Sverige är en lång historia, men det slutade med att Philip träffade sin fru som är från Sverige och sedan tog tränarkarriären fart.

– Jag har varit på en helt okey nivå och när jag var yngre så var jag hela tiden på väg i karriären och siktade på de högsta ligorna. Nu har jag varit med så länge och har dessutom kommit till den åldern där jag faktiskt bryr mig mer om här och nu där jag kan vara med och påverka i lugn och ro, menar Philip.

Foto: Kent Lundqvist

Vad som fick honom att hitta till Bålsta och HFF var ingen slump det heller.

– Jag har stött på HFF mellan varven på olika nivåer både på herr och damsidan och alltid har det varit med ett gott intryck. Så när jag fick förfrågan så var det inte svårt att tacka ja till att komma och provträna gruppen. Nu efter ett par veckor så är jag övertygad om att vi kan göra något bra tillsammans, menar Philip.

Foto: Kent Lundqvist

När frågan kommer upp om hur han vill spela så är svaret ganska tydligt och enkelt.

– Vi skall spela ett spel där vi försvarar bra och högt upp i banan. Det blir ju mycket närmare att komma fram och göra mål då, skrattar han.

Att det inte blev seriestart som det var planerat och att det nu drar ut på tiden kommer lite som en skänk från ovan, menar Philip.

– Ja, nu har jag några veckor till att jobba med truppen och se vart och vem som skall vara var och framför allt att lära känna individerna i gruppen.

Truppen består idag av runt 30 spelare och det är en bra åldersstruktur för att spela som Philip vill.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja det är en bra blandning mellan yngre talanger och mer erfarna spelare. Utmaningen nu är att hitta mixen på plan som kommer ge bäst resultat. Vi tränar tre gånger i veckan och en gång så tränar även damjuniorerna bredvid och vi kan lyfta in en del därifrån för att även jobba med framtiden, avslutar Philip som skrivit ett tvåårskontrakt med HFF.

Lämna ett svar