HFF har gjort klart med ny herrtränare!

Foto: Privat.

Håbo FF har nu gjort klart med en ny herransvarig inför kommande säsong med spel i Herrfyran – Alan Hiussemoglu.

Efter en svag säsong och degradering från div.3 till div.4 startar nu HFF om med herrlaget och då med en ny ansvarig tränare hämtad från det egna ungdomsledet. Alan har sedan ett par år varit med och jobbat med klubbens juniorverksamhet både med U17 & U19 och ar själv ett förflutet som spelare i klubben.

Vi gratulerar såklart Alan till uppdraget och undrar varför han tror han valdes för uppdraget.

– Tack för gratulationen. Jag tror det egentligen är en fråga till styrelsen, men jag tror att det handlar om att jag har visat en bra utveckling på spelare och lagen jag tränat i föreningens ungdomsverksamhet, säger Alan.

Vad kommer du att tillföra som tränare?
– Det jag kommer tillföra är ett engagemang och driv som jag hoppas inspirerar spelarna. Förhoppningsvis kan jag fortsätta utveckla spelarna som är på väg att etablera sig i seniorfotbollen och hitta nya utmaningar för spelarna som kanske har stagnerat lite i sina utvecklingskurvor.

Hur ser det ut i dagsläget gällande herrtruppen?

– Truppen i detta skede har några frågetecken,  men en stomme med spelare finns, sedan har några spelare har valt att lämna och har ersatts med spelare från U19-laget. Jag jobbar inte aktivt med att rekrytera spelare utifrån utan har ganska stor tro på spelartruppen som den är.

Vad händer nu?

– Vad som händer nu är att vi har julledigt, för mig handlar det om planering av kommande säsong och ha en viss kontakt med spelarna som kanske känner sig lite osäkra om sin framtid i Håbo FF.

Hur ser ledarstaben ut runt dig som ansvarig?

– Till min hjälp kommer jag ha Thomas Svärdh som assisterande, vilket jag är väldigt glad över. Vi tittar även på någon till tränare som kan komplettera oss. Sedan kommer Tommy Groop finnas kvar i ledarstaben vilket jag och spelarna är överlyckliga för, det går inte att bortse från vilken betydelse han har för Håbo FF herr. Hans arbetsbörda hoppas vi kunna minska, så vi letar även för någon som vill vara engagerad i verksamheten som är utanför fotbollsplanen avslutar Alan.

Herrar div.4 s2019 >>>

Lämna ett svar