HFF fortsätter att vinna i kvalserien!

Foto:Kent Lundqvist

Håbo FF U19 vann även den tredje omgången av kvalserien borta mot FC Arlanda med 4-3 (2-1).

– Vi gör en svag match och vinner tack vare höjden på vårat spel och individuella prestationer, menar tränare Alan Hiussemoglu.

I första halvlek är FC Arlanda starka och verkligen arbetar hårt i försvarsspelet samtidigt som HFF är både slarviga och har ett alldeles för lågt bolltempo. Det straffar sig och Arlanda tar ledningen med både 1-0 och 2-0.

– Vi är inte ofarliga heller, men saknar skärpan att sätta dit chanserna. Vi reducerar dock innan halvtiden är slut där Jonathan Kroon avslutar ett fint anfall som Moonga Simba och Augustin Muyenga kombinerar fram till. I halvtid pratar vi om egentligen det vi pratade om innan matchen, om ödmjukheten i vår attityd och att vi måste ligga närmare vår toppkapacitet. Höja bolltempot och agera snabbare med bollen.

Det blir dock ingen större förändring första minuterna och matchen fortsätter bölja i båda riktningarna. FC Arlanda hotar ofta med tidiga bollar i djupled på sina två duktiga anfallare. Det gör att HFF faller lite för djupt lagdelarna blir lite utdragna.

– Trots den intetsägande starten på halvleken är det vi som skapar chanserna och till sist kommer kvitteringen. Det är Kroon som återigen gör det genom ett oerhört kontrollerat avslut som går in via bortre stolpen. Precis när vi känner oss med i matchen så tar FC Arlanda ledningen med 3-2 via en djupledsboll som når deras duktiga nummer Xavier Espinoza Contreras som petar in bollen innan Emil Ravfalk i mål hinner fram.

Inte nog med den kallduschen, HFF åker på en skada på kaptenen Oscar Kihlgren som tvingas åka till akuten med huvudskada.

– Nu vet vi att Oscar mår bra och testerna var OK.

Trots oron för Oscar och baklängesmålet reser sig HFF och Arlanda börjar mattas.

– Vi justerar om laget lite för att få fler spelare nära boxen. Det ger sakta resultat när vi med flera inspel börjar oroa deras försvar. Tillslut kommer kvitteringen när vi blir tilldömda en straff som Moonga sätter dit trots att målvakten är på den.

3-3 och HFF har vittring på tre poäng, Asokolo Simba och Ibrahim Haciyev får tag i mittfältet igen och HFF börjar ta över matchen. Chanserna kommer, men Arlandas målvakt storspelar. Till sist kommer målet, Moonga avslutar och bollen flipprar mellan spelare, stolpe och målvakt där Ali Mohammed är sist på den innan den går i mål. Arlandas tränare och spelare menar på att det är offside. Det resulterar i att två tränare blir avvisad från planen av domaren.

– Arlanda utan coachande tränare börjar slå långa bollar utan att riktigt få någon klar målchans. Vi kommer undan med hjärtat i halsgropen. Stor eloge till FC Arlanda som verkligen spelade med stort mod och hjärta. Sedan måste jag lyfta fram Moonga och Kroon som låg bakom det mesta och kliver fram när det behövs, avslutar Alan.

Annons

FC Arlanda – Håbo FF 3-4 (2-1)

Målskyttar HFF: Jonathan Kroon 2, Ali Mohammed, Moonga Simba.

Höstkvalserien >>>

 

Lämna ett svar