HFF fortsatt i vinnarspåret?

Foto: Kent Lundqvist

Det fortsätter att lyfta för Håbo FF som i den 10:e omgången av herrtrean vann borta mot FC Arlanda?

– Det var en match med många tuffa dueller och stundtals väldigt irriterat ute på planen.
Vi öppnade bra, högt bolltempo, bra fart i vårt offensiva kombinerat med bra försvarsspel, berättar tränare Alexander Edstein.

HFF anslog tonen redan från start borta mot FCA med att göra 0-1 genom Roni Burhan Tanrikulu i den 14:e matchminuten. När sedan Erik Jansson gör 0-2  knappa 10 minuter senare på en snyggt slagen frispark var greppet kopplat.

Hemmalaget skulle dock komma tillbaka och reducera till 1-2 på straff innan halvtidsvilan.

– Jag tycker vi kontrollerar händelserna på planen på ett bra sätt till i slut på halvleken där vi går bort oss och tvingas fälla en Arlanda spelare i straffområdet. Den sätter dem, men det var enda avslutet i den halvleken, lite surt, konstaterar HFF-tränaren

I den andra halvleken jagar FCA en kvittering och flyttar fram i sina positioner, men det öppnar också för omställningar där HFF var sylvassa och skapade en hel del. Det resulterade dock inte i några fler mål i matchen då HFF defensiven stängde ned sin egen box och offensivt var det hemmalagets duktige målvakt – Milad Hanna och hans målram som stod i vägen.

– Andra halvlek börjar vi som första, tyvärr får vi en utvisning runt 65:e som ger FC Arlanda en möjlighet att komma tillbaka i matchen. Dock så får det ingen effekt utan det är närmre 1-3 än kvittering. Vi får ett antal chanser att döda matchen som vi inte förvaltar, berättar Alexander som summerar:

– Förutsättningar till denna match var långt ifrån optimala. Flertalet skador och spelare som är bortresta gjorde att vi inte fick ihop en full trupp. Lägg till att både Alex (Heiskanen) i målet och Rasmus (Mörk Ahlwik) spelade med skador. Jag är väldigt nöjd med hur killarna uppträder på planen, de följer matchplanen och visar stort hjärta. Idag fick vi även visa att vi är duktiga framåt.

FC Arlanda – Håbo FF 1-2 (1-2)

Målskyttar HFF: Roni Burhan Tanrikulu, Erik Jansson.

Varningar:

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar