HFF föll tungt i sexpoängsmatch på Björkvallen.

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF svajar betänkligt i sina prestationer, med en svag defensiv insats föll laget hemma i sexpoängsmatchen mot ett formstarkt Heby AIF.

– Vi är klart besvikna över den här prestationen, medger HFF-tränaren Alexander Edstein.

Det var dock en ganska hygglig första halvlek av HFF som ock så tog ledningen med 1-0 i den 20:e matchminuten. Det var skyttekungen Roni Burhan Tanrikulu och tryckte in bollen bakom gästernas keeper – Jonas Karl Hörnebro.

– Det var ganska logiskt sett till hur matchbilden var. Det skulle dock ha varit mål tidigare då vi missar hela fyra klara och öppna målchanser, berättar HFF-tränaren.

Innan halvtidsvilan så kvitterar dock HAIF. Det var inte helt otippat Sunday Bale som presterade i offensiv box och gjorde 1-1.

– En helt okey halvlek, men vi var ändå inte helt nöjda, menar Alexander.

Den andra halvleken blir gästernas, eller HFF ger bort matchen med ett svagt agerande i spelet utan boll.

– Vi tappar linjerna och organisationen helt i spelet och blir såklart sårbara. Det straffar sig också då HAIF får göra 1-2 ganska billigt, menar HFF-tränaren.

HFF skulle dock sprattla till. I den 71:a minuten så presenterade sig nyförvärvet – Joan Corrales med att kvittera till 2-2 och nu tippar matchen över till hemmalagets fördel.

HFF ligger på för ett avgörande, men somnar till defensivt och det straffar sig. På en tillsynes ofarlig boll i djupet får Bale retfullt enkelt ta sig fri och göra 2-3 i öppet mål. Innan matchen är slut så fastställer gästernas Alexander Johansson slutresultatet till 2-4 och nu är HFF illa ute i tabellen.

– Ja det är inte bra just nu, men långt ifrån kört. Det är dock så att vi behöver vinna matcher nu och framför allt hitta stabiliteten i det vi gör, summerar HFF-tränaren besviket.

Håbo FF – Heby AIF 2-4 (1-1)

Målen:  1-0 (20) Roni Burhan Tanrikulu, 1-1 (34) Sunday Bale, 1-2 (51) Navid Zandpour, 2-2 (71) Joan Corrales, 2-3 (81) Sunday Bale, 2-4 (85) Alexander Johansson.

Publik: 71
Varningar: 1-3

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar