HFF föll tungt i kvalseriefinalen!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF U19 vart inte alls på plats när man föll hemma med klara och rättvisa 0-4 (0-1) mot IFK Uppsala i kvalseriefinalen.

– Vi gör en mycket svag match som återspeglar formen på laget just nu, konstaterar tränare Alan Hiussemoglu.

I första halvlek är HFF ganska bra med i matchen och vaskar också fram den första målchansen när Danilo Al-Saed tar sig loss på högerkanten och sätter i bollen bra framför mål, men avslutet från Axel Svahn går utanför.

IFK tar över mer och mer av spelet, mycket tack vare att man flyttar laget mycket bättre än hemmalaget. Det ger också resultat i den 38:e minuten då gästerna tar ledningen med 1-0 efter ett bra inspel från vänsterkanten.

HFF har sedan en bra kvitteringschans i slutskedet av halvleken på en vänsterhörna där bollen rensas av en IFK back på mållinjen.

– En skaplig halvlek och vi är i det här läget bra med i matchen, säger Alan.

Den andra halvleken inleds med ett bra tryck av HFF som går för en kvittering. Hemmalaget etablerar också ett visst tryck men är alldeles för få spelare med in i den sista delen av offensiven för att det skall bli riktigt farligt.

I stället punkterar IFK tillställningen och gör både 0-2 och 0-3 på kontringar. HFF viker ned sig och gästerna kan även göra 0-4 och har sedan bud på mer.

– Vi kommer inte in i det här med den inställning och insats som krävs mot ett så här bra lag, jag är klart besviken, summerar Alan.

Annons

Håbo FF – IFK Uppsala 0-4 (0-1)

Höstkvalserien >>>

Lämna ett svar