HFF föll mot tabelltvåan!

Foto: Kent Lundqvist

Trots en smakstart hemma mot tabelltvåan Östhammars SK föll Håbo FF.

– Ja, det här var skönt och ger oss lite andrum, medger HFF-tränaren Janne Petersson efter slutsignalen.

Det var HFF som startade matchen bäst och kunde ta ledningen med 1-0 med knappa kvarten spelad genom Therese Akmar på en bra slagen hörna. HFF höll sedan gästerna stången till det knappt var spelat en halvtimme av första halvlek. Då kvitterar ÖSK till 1-1 genom skytteligatvåan – Elin Höglund.

Medans HFF är tagna av kvitteringen så kommer också 1-2 ganska omgående genom Amanda Ström vilket stod sig in i halvtidsvilan.

– Vi startade matchen riktigt bra och förde spelet mot ett frustrerat Östhammar. Jag pratade innan matchen att dom gillar att slå långbollar och hota oss på djupet. Vi klarade av detta första halvtimmen, sen kommer tröttheten smygande och orkar inte riktigt pressa och långbollarna börjar komma, berättar HFF-tränaren Janne Petersson.

Den andra halvleken är 13 minuter gammal när matchen mer eller mindre avgörs och då mycket snöpligt. Det är hemmalaget som oturligt nog gör ett självmål vilket betyder 1-3 och rejäl uppförsbacke. Även om HFF jagar förnyad kontakt så stänger Höglund matchen med knappa 10 minuter kvar att spela av matchen då hon fastställer slutresultatet till 1-4.

– Vi har verkligen problem med detta otroligt tråkiga spelet men det verkar vara melodin för att få tag på oss. Östhammar börjar också använda mer fysik och många av oss viker ned oss och vågar inte ta närkamperna. Med alla skador, sjukdomar så blir det tufft i längden för många dam jr-spelare som spelar dubbla matcher varje vecka, det sätter sina spår. Jag är trots allt nöjd med prestationen efter förutsättningarna vi har haft i år. Vi skulle behöva bygga på oss lite muskler fram över, så vi kan stå emot motståndarna som faktiskt ofta är 7-10 år äldre och vi har definitivt tiden framför oss, avslutar HFF-tränaren.

Håbo FF – Östhammars SK 1-4 (1-2)

Målen, 1-0 (14) Therese Akmar, 1-1 (27) Elin Höglund, 1-2 (31) Amanda Ström, 1-3 (58) Självmål, 1-4 (81) Elin Höglund.

Varningar: 0-0
Publik: 30

Lämna ett svar