HFF föll i jumbomötet på Björkvallen!

Foto: Kent Lundqvist

Tabelljumbon Håbo FF svarade för en bra match men hade inte marginalerna på sin sida hemma mot nästjumbon Rosersberg/Sigtuna IF FK.

Det blev en sprakande tillställning på Björkvallen för HFF som skapade så mycket och många målchanser att det borde räckt för seger, men en heroisk Ellinor Lantz i Rosersbergs målet avgör själv denna match.

Foto: Kent Lundqvist

Redan i den 9:e minuten är det nära att hemmalaget tar ledningen då comebackande Helena Lövstrand visar att takterna fortfarande sitter i då hon tar sig loss till et bra läge, men Lantz räddar och returen skjuter Viktoria Kjöraas precis utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Den duon hade sedan under en längre period i första halvlek bra tryck på gästernas defensiv, men istället för ledning så kommer 0-1. På en andraboll efter en kontring lyckas Emelie Stomberg överlista Anna Lövstrand som gästspelade med bravur i HFF målet.

Foto: Kent Lundqvist

Nu radar HFF upp heta chanser och i den 18:e nickskarvar Viktoria bollen till en fristående Helena, men Lantz räddar – igen. Kort därefter är det Viktoria själv som har ett bra läge som slutar med en ny räddning av Lantz. Med halvtimmen spelad så är det återigen nära att det ringer då Josefin Sundström slår en bra frispark som Victoria Johansson kommer först på, men Lantz räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna har egentligen inget mer än målet i den första halvleken där HFF defensiven anförda av Emma Widström & Sundström monterar ned Rosersbergs offensiven. Men i den 43:e matchminuten så är olyckan framme. Gästerna tilldöms en straff. Den slår Josefine Stomberg men hemmakeepern Anna gör en strålande räddning då hon dyker i rätt hörn.

Foto: Kent Lundqvist

Om det var tryck på Rosersberg i den första så är det ingenting mot vad det blev i den andra halvlekens inledning. Gästerna förstod ju ganska tidigt att dem blev skrotade defensivt med en rak backlinje och valde att dra ned målskytten som libro. Det vållade en del problem för HFF att hitta fram till de klara lägena.

Foto: Kent Lundqvist

I den 52:a minuten så visar dock matchens stora spelare – Viktoria Kjöraas  att hon håller en mycket hög klass i sitt fotbollspelande. Hon slår Stomberg i en duell och trollar bort nästa bevakare som försöker innan hon distinkt trycker in kvitteringen till 1-1 i den 52:a minuten.

Foto: Kent Lundqvist

Exakt där förlorade HFF matchen. Nu blir tyvärr hemmalaget en smula naiva i sitt sätt att spela och lämnar hav av ytor mellan lagdelarna för Rosersberg att kontra på. Så blev det också, hårt tryck av HFF men inte samlat gav en kontring med dryga timmen spelad och 1-2 genom och samma sak i den 77:e vilket punkterar den här matchen som slutar med en 1-4 förlust.

Foto: Kent Lundqvist

Tränare Henrik Norell var dock inte alls nöjd med spelet och resultatet.

– Vi mötte ett bättre lag. Vi kom inte upp i nivå. Surt med ännu en förlust. Kul att se Victoria Kjöraas jobba och slita matchen igenom.

Håbo FF – Rosersberg/Sigtuna IF FK 1-4 (0-1)

Målskytt HFF: Viktoria Kjöraas.

Spelarbetyg HFF:


Viktoria Kjöraas


Emma Widström


Josefin Sundström/Victoria Johansson

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar