HFF föll borta mot Tierp.

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF förlorade borta mot formstarka tabellfemman Tierps IF i damtrean.

– Japp, men en riktig hedersam förlust i en match där vi sätter hög press och det gör att våra motståndare gör mycket enkla misstag. Vi kan då skapa en hel del målchanser och vi har fått den matchbild som vill ha, berättar HFF-tränaren Henrik Norell.

Det var ett starkt reducerat och ungt HFF som ställdes mot ett formstarkt TIF och gjorde det bra i 45 minuter. Halvleken såg länge ut att bli mållös men med 36 minuter spelat så kunde hemmalagets Maja Evertsson gör 1-0. Det var ett resultat som stod sig in i halvtidsvilan och hopp om poäng levde.

– De tar ledningen på ett slumpmål bakom våran debutant i målet – Johanna Svensson. Hon gör en grym match och är en av de största målvaktstalanger jag sett under min tid som tränare. Vi kommer ju till start med ett ungt lag ( 1 st 04:a, 3 st 03:or) med en medelålder på 16 ,5 år (vår äldsta spelare för dagen var 19 år), vi kommer överens om att vi skall sätta press på dem och stå upp i den fysiska delen. Vi gör en riktigt bra första halvlek, en av de bästa för året, menar Henrik.

Ett tidigt mål i andra halvlek grusade dock tankarna om poäng då Hanna Sjöström redan i den första minuten av den andra halvleken gav TIF ledningen med 2-0. HFF orkade sedan inte resa sig och förlorar tillslut matchen med 0-4.

– Vi blir lite mer tillbaka tryckta i andra halvlek och får ett mål i baken redan efter en minut.  Men stor eloge till alla tjejer och riktigt kul att se Molly Wasberg som mittback och även vår kapten för dagen Victoria Johansson tog ett större ansvar. Tjejerna som vi lånade upp från vårt juniorlag gjorde också en bra insats. Tillsammans som lag stod vi upp riktigt bra mot detta rutinerade och storväxta lag, summerar HFF-tränaren Henrik Norell.

Tierps IF – Håbo FF 4-0 (1-0)

Målen: 1-0 (36) Maja Evertsson, 2-0 (46) Hanna Sjöström, 3-0 (67) Hanna Sjöström, 4-0 (88) Sara Sjölén.

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar