HFF fick med sig en viktig poäng!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF som är i skriande poängbehov kryssade hemma mot Danmarks IF i den 14:e omgången av Damtrean.

– Vi gör en jättebra match med många nya spelare som fick komma in och luftas. Problem med skador, sjukdomar och arbete utomlands fick oss att få lite huvudbry, berättar HFF-tränaren Janne Petersson.

HFF spelar totalt ut Danmark i långa stunder, men som så ofta fram till straffområdet sen tar det stopp. Hemmalaget gör dock 1-0 tidigt genom Hanna Kjöraas och fortsätter sedan att rulla på och skapar lite halvchanser utan att lyckas förvalta.

Med dryga halvtimmen spelad så får DIF en frispark som rensas undan, men inte bättre än att Jill Bister trycker till från långt håll med en kanonträff där bollen seglar in i mål till ologiska 1-1.

– Vi blir då lite passiva och tappar trycket för en stund, tyvärr.

Andra halvlek ser ut som första med ett massivt spelövertag för hemmalaget som också återtar ledningen efter ett mönsteranfall som avslutas av Alva Bernerskog.

Totaldominansen avtar inte efter målet men då var det dags för kalldusch nummer två!  En ny frispark på offensiv planhalva med knappa 20 minuter kvar att spela rullar imål till 2-2.

– Samma sak igen så blir vi väldigt passiva och tappar positionerna. Som om det inte vore nog med alla skador vi redan har så vart det nya skavanker så vi fick möblera om flera gånger under matchen. Med många byten omdisponeringar blir det svårt. Jag är trots allt jättestolt hur vi genomför matchen och dom nya juniortjejerna som fick göra debut i div.3 skötte sig bra. Det lovar gott inför framtiden. Nu får vi träna mer på aggressiviteten i eget straffområde så ska nog allt lösa sig, avslutar HFF-tränaren.

Håbo FF – Danmarks IF 2-2 (1-1)

Målen, 1-0 (4) Hanna Kjöraas, 1-1 (34) Jill Bister, 2-1 (53) Alva Bernerskog, 2-2 (71) Sophia Lilliu.

Varningar: 1-0
Publik: 84

Lämna ett svar