HFF fällde nytt topplag på hemmaplan.

Erik Jansson en förgrundsfigurerna knyter näven när HFF besegrade MIK. Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF som är illa ute i herrtrean tog tre viktiga poäng när dem skrällvann hemma mot tabelltrean Märsta IK.

– På något sätt höjer vi oss just mot topplagen och idag var det extra skönt då vi verkligen behövde poängen, pustar HFF-tränaren Norman Kaspo.

Det var ett mycket disciplinerat HFF som i den första halvleken mer eller mindre skrotar gästande Märsta IK. Gästerna lyckas egentligen bara vaska fram en enda chans under de första 45 minuterna. Det var i den 4:e minuten då Znar Ibrahim vinner en duell i offensiv box, men nickar över.

MIK chans i den första halvleken. Foto: Kent Lundqvist

Efter det så monterar HFF ned allt som kommer mot egen box och det ger ett frustrerat spel hos MIK som pressas till att slå bort mängder av passningar där HFF ställer om och hotar offensivt.

Starkt defensivt spel av HFF. Foto: Kent Lundqvist

Det ger också resultat i den 20:e minuten då Erik Jansson slår en bra högerhörna och på en andraboll trycker Simon Debesay behärskat in 1-0 bakom en chanslös Victor Elfström i MIK målet.

Simon Debasey trycker in ledningsmålet. Foto: Kent Lundqvist

HFF fortsätter att kontrollera matchen och trycker på för mer. I de 33:e minuten så får vi se matchens snyggaste anfall som leder till 2-0. Bollstöld på mittplan och bollen till mittbacken Anton Sjögren som slår en magisk passning i djupet på en perfekt tajmad Roni Burhan Tanrikulu och han överlistar Elfström med ett kliniskt avslut.

Tummen upp av Roni för den framspelningen. Foto: Kent Lundqvist

HFF har nu blodad tand och går för mer. Innan halvtidsvilan så presterar Roni på vänsterkanten och tar ett bra avslut som skruvar sig mot mål där Elfström kastar sig och räddar, men på returen håller sig Jonathan Kroon påpassligt framme och trycker in 3-0 i öppet mål.

Upprinnelsen till 3-0. Foto: Kent Lundqvist

HFF kommer ut till den andra halvleken och spelar lika bra utan boll som i första vilket gör gästerna påtagligt frustrerade. I den 65:e är dock lugnet över för hemmalaget, på en snabbt slagen vänsterhörna sliter sig Fredrik ”Mulle” Lindberg loss och lossar vänsterkanonen vilket betyder reducering till 1-3.

MIK reducerar till 1-3 bakom Alex. Foto: Kent Lundqvist

Nu blir det av någon konstig anledning stressat i HFF lägret, kan bara tillskrivas förlorar mentalitet. I den 70:e minuten så har hemmalagets Joan Corrales en jättechans att stänga matchen men missar.

Corrales missar chansen att stänga matchen. Foto: Kent Lundqvist

Istället så vänder spelat och MIK tilldöms en straff som ”Mulle” säkert sätter bakom hemmakeepern – Alex Heiskanen.

”Mulle” reducerar till 2-3 på straff. Foto: Kent Lundqvist

Ledning med 3-2 och nu är det minst sagt darr på manschetten i hemmalaget som blir tillbakapressade, men det öppnar också för kontringar. HFF bjuds, vill jag påstå, på tre till fyra kvalificerade chanser att stänga matchen på just kontringar men de avgörande passningarna håller mycket låg nivå vilket i vissa fall tvingar hemmaspelarna till rena konstnummer för att ta emot bollen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi har talat mycket om just de där situationerna, ta avslut eller spela in den i boxen efter marken, men det lyckades vi inte med – tyvärr, medger HFF-tränaren.

MIK har en jättechans till kvittering på stopptid, men HFF få med mycket möda och stort besvär undan bollen och kan vinna tre mycket välbehövliga poäng.

HFF får slita för att freda sitt mål i slutet av matchen. Kent Lundqvist

– Vi gör en riktigt bra första halvlek och kanske borde vi till och med gjort något mål till, menar HFF-tränaren. I den andra startar vi bra och håller oss till vår spelplan med bra värderingar i vårt spel både med och utan boll. Tyvärr så släpper vi in ett billigt 1-3 mål där vi inte är på tå och sedan tappar vi tyvärr linjerna, det blir onödigt spännande, summerar Kaspo.

Håbo FF – Märsta IK 3-2 (3-0)

Målen: 1-0 (20) Simon Debesay, 2-0 (33) Roni Burhan Tanrikulu, 3-0 (42) Jonathan Kroon, 3-1 (65) Fredrik Lindberg, 3-2 (70) Fredrik Lindberg.

Varningar: 4-1
Publik: 110

Spelarbetyg HFF:


Anton Sjögren


Ibrahim Haciyev


Erik Jansson

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar