HFF Dam stärker upp inför Säsongen 2018!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF stärker upp inför en ny spännande säsong som nykomlingar i damernas div.3.

En ny säsong är igång för HFF som kommande säsong är nykomlingar i div.3 och förberedelserna för att stärka upp truppen är i full gång. Håbo FF förstärker truppen inför 2018 med fyra spelare och en ny målvaktstränare.

Vi håller på för fullt att ladda upp för säsongen 2018 och tränar just nu 4ggr i veckan så vi har ökat på träningsdosen med 100 %. Vi har ett RIKTIGT GO i truppen och har fyllt på med 4 spelare så nu är vi en trupp på 21 spelare, berättar tränare Henrik Norell.

Therese Akmar, Hanna Kjöraas, Johanna Svensson . Foto: HFF

Therese Akmar 16 år, mittfältare f 2002 återvänder hem till Håbo FF efter spel i Kungsängens IF.

En tjej med otroligt bra spelsinne och kan göra det oväntade, mycket bra med boll, placerings säker och tuff I duellspelet. Tessan kommer från Kungsängens IF inför denna säsong men har Håbo FF som moderklubb, berättar Henrik.

Hanna Kjöraas 16 år, forward f 2002 kommer från Damjuniorerna, Hanna spelade flera matcher redan förra året och gjorde 4 mål.

(lillasyster till Victoria Kjöraas) Forward, som vi lyft upp från de egna leden, en riktig Power forward som är snabb och stark, berättar Henrik.

Johanna Svensson 15 år, forward/mittfältare f 2003 kommer även hon ifrån Damjuniorerna. Johanna spelade en match i Damlaget förra året.

– En snabb och tuff tjej som spelade 1 match med oss under förra säsongen.  Johanna har ett riktigt bra tillslag och har näsa för mål. Hon är en hårt jobbande spelartyp som också kommer från de egna leden, berättar Henrik.

Tre intressanta nyförvärv som är väldigt ambitiösa och de kommer utvecklas ännu mer…. och de har redan börjat ta för sig ordentligt på träningarna, berättar Henrik Norell.

Senast nyförvärvet är målvakten Karin Wesslen 22 år.
Moderklubb: NorrHam IF men kommer senast ifrån BK Häcken

Foto: HFF

Jag har varit målvakt i många år och erfarenheten från det kan vara en styrka. Det är ett jättehärligt gäng så jag har höga förväntningar på året och tror att det kommer bli superkul, säger Karin på klubbens hemsida.

– En riktig målvaktstyp. Vi har nu tre målvakter i truppen och det kommer bli konkurrens om platsen mellan stolparna, menar Henrik.

HFF stärker även upp på ledar/tränarsidan där man i dagarna gjort klart med en målvaktstränare – Lasse Wass.

Lasse Wass 51 år är en gammal bekant som vi har haft som målvaktstränare under min tid som tränare i Juniorlaget, Lasse är en engagerad man med stor erfarenhet. Så nu kommer vi kunna stimulera/utveckla målvakterna på ett bra sätt, säger Henrik.

Tappade spelare: Matilda Gejhammar, Back (Slutar), Olivia Johansson, Forward(Slutar), Ellen Fremdling, Forward (Slutar) och Linnea Alexandersson Back (Slutar).

HFF kommer träna på under februari och sedan under mars och april så kommer dem spela träningsmatcher och Upplandscupen:

Lör 3/3 12:15  Tr. match Fanna BK – Håbo FF ENKÖPING, Korsängen
Lör 10/3 19:00 – 21:00  Tr. match Spånga IS – Håbo FF KUNGSÄNGEN, Kungsängens IP
Sön 11/3 18:00 – 20:00 Tr. match Håbo FF – Brottby SK Konstgräsen Gröna Dalens IP Konstgräs
Sön 18/3 18:00 – 20:00  Upplands C. Håbo FF – Fanna BK Gröna Dalens IP Konstgräs
Lör 24/3 16:00 – 18:00 Upplands C Knivsta IK – Håbo FF Alsike Konstgräs
Sön 8/4 eller 9/4 Upplands C  Rosersbergs IK – Håbo FF Råbergsvallen Konstgräs
14/4 eller 15/4 Träningsmatch (motstånd ej klart)
21/4 eller 22/4 Träningsmatch(motstånd ej klart)

Som jag sa tidigare så känns det riktigt bra inför säsongen, närvaron och inställningen har lyft sig flera nivåer. Vi skall kämpa med näbbar och klor för att klara oss kvar i div.3. Det kommer bli en utmaning men vi i tränarteamet skall försöka se till att alla är väl förberedda inför utmaningen. Vi kommer fortsätta att försöka spela vårat spel och visa att man inte kan komma till Bålsta och hämta hem några lätta poäng. Jag ser fram mot en superrolig säsong, avslutar Henrik.

 

Lämna ett svar