HFF avslutade kvalet med en seger!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF U19 hade inga större problem att avsluta säsongen och kvalspelet med en 3-0 (2-0) över Märsta IK.

– Det var en ganska avslagen match, vi roterar in lite spelare och Märsta kom med ett ungt lag och hade inte mycket att sätta emot, konstaterar tränare Alan Hiussemoglu.

HFF tar omgående tag i matchen och gör mål redan efter två minuter genom Ali Mohammed.

– Gick lite för lätt och vi blir bekväma i vårat spel. Vi gör inte mer än vad som krävs för att hålla Märsta under kontroll och vi själva skapar chanser via individuella aktioner, menar Alan

2-0 målet är dock en delikatess där Ibrahim Haciyev elegant får fram bollen mellan två backar i djupled till Axel Svahn som tajmar sin löpning perfekt innan hemmamålvakten når fram och lyfter den över honom och in i mål. Resten av halvleken är bara en fest av dåligt tempo och tekniska misstag.

– l halvtid gör vi några förändringar och pratar om att vi bör i princip göra allt bättre. Istället kommer vi ut och är kanske mer nonchalanta än i första halvleken.

HFF gör trots det 3-0 snyggt på en hörna som Adam Agerfjord trycker dit med pannan. HFF saknar inte lägen till att utöka samtidigt som Märsta inte hotar med något, men slutresultatet blir 3-0.

– Matchen speglar säsongen, vi gör inte mer än tillräckligt och ibland inte ens det. Det har kostat oss utveckling och poäng. Serien U19-laget har spelat i har varit väldigt jobbig att spela med flera stökiga matcher och ensamma domare som ställs inför tuffa matcher som spårat ut. Jag hoppas förbundet tar tag i det och styr upp inblandade föreningar och hjälper domarna med att sätta in assisterande på linjerna, berättar Alan som fortsätter:

– U17-utöver lagets egna seriespel har många spelare under året gjort sina debuter i seniorfotbollen, vissa har etablerat sig i div.5 laget och gjort inhopp i div.2 vilket är väldigt bra.

– Förutsättningarna för att bedriva fotboll i kommunen är som ni vet svårt, vi brottas med att få tider och under vintern är det svårt att ha bra underlag att träna på. Jag har i princip drivit laget själv under säsongen och har även kört U17-laget i div.1 Svealand, det har tagit mycket energi och även lust. Det är inte optimalt för att göra ett helhjärtat jobb. Dessutom har organisationen på ungdomssidan saknat tydlighet hur vi ska jobba och vad vi har för mål, så det är något vi ska försöka utveckla, avslutar Alan.

Märsta IK – Håbo FF 0-3 (0-2)

Målskyttar HFF: Ali Mohammed, Axel Svahn, Adam Agerfjord.

Höstkvalserien >>>

Lämna ett svar