Hett derby på söndag!

Foto: Kent Lundqvist

På söndag är det dags för årets andra derby i herrtrean när ESK tar emot Håbo FF på Enavallen.

På söndag 17:00 smäller det på Enavallen då ESK tar emot HFF på Enavallen i årets andra heta derby i herrtrean. Lokalsport tog tempen på några av de inblandade spelarna.

– Vi går in i derbyt med en fin träningsvecka i bagaget, med en känsla av att resultaten från de senaste två matcherna är lagda åt sidan och intrycket är att de inte påverkat vår självkänsla. Självförtroendet och ambitionen är fortfarande på sin plats, då vi redan innan visste att vi stod inför två tuffa bortamatcher mot två formstarka lag, berättar ESK-mittfältaren Alexander Persson Njie som fortsätter:

Foto: Kent Lundqvist

– Skönt att få vara tillbaka på Enavallen! Jag tror att de blir en händelserik fotbollsmatch mellan två lag som har allt att vinna. Några direkta derbykänslor har inte hunnit smugit sig på ännu, utan de är en ny viktig match under ett viktigt skede av säsongen. Håbo har vad jag uppfattat de som varit upp och ner under säsongen och lyckats snatta poäng från topplagen tidigare. Men om vi gör vårat jobb och kommer upp till den nivå vi haft under säsongen, ska vi kunna lyckas ta hem de här!

I gästande HFF är man på det klara med allvaret i derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

– Vi har haft en bra träningsvecka hittills och allt känns bra! Jag tror det kommer bli en jämn match, vi måste i princip vinna alla resterande matcher för att se till att vi klarar kontraktet och Enköping vill såklart se till att dem vinner så de skapar ytterligare lucka till tvåan, säger HFF-backen Anton Sjögren.

HFF har under säsongen fått klara sig utan en av sina stjärnor – Danilo Al-Saed som dragits med skada och det är mycket tveksamt om vi får avnjuta hans konster i derbyt på söndag. Han provade spel i herrfemman i måndags men det höll inte hela vägen.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag spelade med smärta hela halvleken, jag hade för ont så var tvungen att kliva av. Jag vet inte riktigt hur det blir på söndag, jag har en dialog med Alexander (Edstein) om de, berättar Danilo avslutningsvis.

ESK vs HFF söndag 16/9 kl.17:00 på Enavallen

Aktuell tabell herrtrean >>>

 

Lämna ett svar