Herrtrean!

HFF anno 2018. Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF är inne på sista veckan inför helgens premiär i herrtrean och det är med blandade känslor laget går in i tävlingssäsongen.

Nu är det dags för HFF att ladda på inför helgens start och premiär av herrtrean och vi tar pulsen på tränare Eric Rode Olsen.

Hur har du upplevt försäsongen och varför?

– En försäsong i Bålsta är alltid problematisk. Nu har det varit ett lyft tack vare att de la om konstgräset, vilket gjort att vi kunnat träna trots under +2, vilket varit en väldig tur med tanke på hur kallt det varit. Men bristen på tider gör att vi alltid måste dela plan. Men annars tycker jag vi satte en bra grund med styrka och rörlighet under januari och februari. Saknar fortfarande några tyngre ”grispass” med hög närvaro. Men som alltid så vill man ha mer tid, hinner inte med allt vi skulle önska och har en hel del bitar kvar att jobba med. Men så är de ju för de flesta lagen på den här nivån och det får man acceptera. Bara för att serien startar så betyder ju inte det att utvecklingen och arbetet med att utvecklas tar stopp, det är en kontinuerlig process som fortlöper under hela säsongen. Extra viktigt när man har ett ungt lag som vi har.

Hur tycker du att ni kommer matchförbereda?

– Med facit i hand hade jag gärna önskat någon träningsmatch till mot bra motstånd. Men annars tycker jag vi har varit tydliga med vad vi vill göra och hur vi vill göra det när det framförallt kommer till defensiven och uppspelsfasen.

Hur ser du på serien, vilka blir topp 3?

– Har tidigare sagt ESK, Vaksala och något av Västerås-lagen, utan att egentligen ha så bra koll. Vallentuna ser onekligen starka ut om man ser till resultat på försäsongen. Kanske har de seglat upp till någon form av seriefavorit. Men de har varit topptippade tidigare och misslyckats. ESK har ju onekligen blandat resultaten men tror att de får ihop det hyfsat ändå och slåss om topplatserna. Men korrigerar ovan något och säger; Vallentuna, ESK och något av Västerås-lagen.

Målsättning med säsongen?

– Lite klyschigt säger jag att hela tiden utvecklas, både som lag men också individuellt. Sedan hoppas vi kunna etablera oss i Div 3 och sätta grunden för vidare arbete. Om man ska prata resultat så är den primära resultatmålsättningen är att hålla oss kvar. Vi vet att vi har en hög högsta nivå men får vara ödmjuka och inse att vi också pendlar i prestationerna. Så en målsättning är att höja lägsta nivån.

I pallet på tränaren!

Tränare Eric Rode Olsen. Foto: Kent Lundqvist

Vart stannar ni i serien?

– Mitten

Vem blir skyttekung i laget?

– Roni Tanrikulu.

Vem får sitt genombrott?

– Hmm, här är det många som står och knackar på! Vilket är väldigt positivt! Ibbe, Kroon, Asokolo, Tom, Anthony, Rasmus, Zack, Basse, Agge, Adam, Goro, Gabbe samt målvakterna är alla fortfarande juniorer åldersmässigt men har alla chansen att slå igenom och sätta avtryck på säsongen!

Vem är nyckelspelare?

– Här är det också ett antal som får ett stor ansar, Erik Janson, Anton Sjögren, Jonathan Sjögren, Danilo Al-Saed, Simon Habte och Roni Tanrikulu är spelare som ska visa vägen.

Vilka kommer först i serien av HFF vs ESK?

– ESK.

En av nyckelspelarna – Anton Sjögren har även ålagts det stora och hedersamma uppdraget att vara lagkapten denna säsong.

Lagkapten & Nyckelspelare s2018 – Anton Sjögren. Foto: Kent Lundqvist

– Ja det är mycket smickrande att få det uppdraget och jag skall försöka förvalta detta uppdrag, berättar Anton.

Vad tror du om denna säsong och varför?

– Det ser bra ut tycker jag, klart att det varit lite si och så med att få så mycket träningstid som vi velat att ha, men det får vi leva med. Annars å har det varit en klassisk försäsong där det gått upp och ned, men vi känner oss så redo vi kan vara för att starta att tävla om poäng och vi kommer klaras oss bra i div.3 det är jag säker på, avslutar Anton Sjögren Lagkapten & Nyckelspelare i HFF.

Håbo FF spelar sin premiär borta mot IK Franke på lördag 14:00

Herrar div.3 >>>

 

Lämna ett svar