Herrtrean!

ESK Anno 2018. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK tar sats för en ny säsong i herrtrean där det gäller att hänga med från början i en förväntad jämn serie.

Herrtrean förväntas bli en jämn serie med många lag om paltsera i toppen. Vi tog ett snack med ESK tränaren Martin Andersson om lagets förutsättningar.

Hur har du upplevt försäsongen och varför?

– Försäsongen har präglats av skador och sjukdomar på viktiga spelare och karaktärer vilket gjort att antal spelare och kvalité har sjunkit. Så man kan summera den som ”långt ifrån optimal.”

Hur tycker du att ni kommer matchförbereda?

– Som en följd av ovanstående svar så har vi inte haft många av våra (tidigare år) givna/bärande spelare med i varken träning eller match och det har givetvis påverkat våran förberedelse i oönskad riktning.

Hur ser du på serien, vilka blir topp 3?

– Svårt att utse just topp tre så jag utvärderar istället av vad jag sett och hört. Västerås IK har förstärkt med spelare från högre divisioner (VSK bla) och bör infinna sig där uppe. Franke har jag stor respekt för då dom har en modell som kan vara mentalt knepig att ställas emot. Vaksala är jobbiga om man låter dom få utdelning på sin grej. Vallentuna är alltid hemmastarka och Heby har gjort några meriterade värvningar. Och sedan har vi oss som med tiden kommer vara med och kriga i toppen. Och sist men inte minst, Håbo och Syrianska Kerburan, som kommer från spel i division 2! Det gäller att hänga med från början och hålla högst lägsta nivå.

Målsättning med säsongen?

– Som tidigare år: Att vara bättre än föregående säsong i både prestation och resultat i matcherna men även under träningar och övriga bitar som ingår. (… som att passa tider).

I pallet på tränaren!

Tränare Martin Andersson. Foto: Kent Lundqvist

Vart stannar i serien?

– Allt under topp tre är ett misslyckande!

Vem blir skyttekung?

– Det handlar mest om den som bränner minst.

Vem får sitt genombrott denna säsong?

– Hugo Rödlund.

Vem blir nyckelspelare?

– En handfull spelare som vi inte klarar av att vara utan samtidigt!

Vilka blir bäst i serien av ESK vs HFF?

– Vi jobbar på det!

ESK spelar premiären i div.3 på lördag borta mot Uppsala-Kurd kl.12:30 på Lötens IP.

 

Lämna ett svar