Herrfyran!

Fanna BK anno 2018. Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK gör sin andra säsong i herrfyran vilket historiskt sägs vara den svåraste, men truppen är redo för en ny spännande tävlingssäsong.

Förberedelserna inför den nya säsongen har varit positiv och FBK ser fram emot tävlingssäsongen, berättar FBK tränare Göran Westerberg.

– Försäsongen har varit positiv med en trupp som ser väldigt intressant ut. Nyförvärven har kommit in bra i gruppen och närvaron på träningarna har varit hög. Vi har haft en del som drabbats av influensa i år och varit borta länge. Det har gett möjlighet att ge fler spelare i truppen ordentligt med speltid så de kan visa vad de går för. Det tror jag är något som stärker oss på sikt. Men framförallt är det en härlig grupp som trivs tillsammans. Grabbarna förstår vikten att ha glädje i fotbollen men samtidigt känner de av när det är skarpt läge.

Hur har matchandet varit tycker du?

– Träningsmatcherna har varit givande med varierade motstånd och olika spelidéer hos motståndarna. Vi har lagt en hel del fokus på att stärka det defensiva och då är ju utmaningen att inte bli baktunga och tappa i våran offensiv.

Vilka blir topp 3 i serien?

– Hm, den är klurig, då jag tror att det blir en mycket jämn serie med många bra lag. IFK Uppsala ser jag som favoriter, Procyon blir nog ett topplag och tror även att Brottby och Månkarbo kan överraska många som nykomlingar.

Vad ligger målsättningen denna säsong?

– Vi är medvetna om svårigheten med 2:a året i en serie. Men vi är jättenöjda med vårat lag och tror på det vi gör så vi hoppas och tror att vi kan vara med på den övre halvan.

I pallet på tränaren!

Tränare Göran Westerberg. Foto: Kent Lundqvist

Fem snabba:

Vart hamnar ni i serien?

– Övre halvan

Vem blir skyttekung i laget?

– Rami Abbas

Vem får sitt genbrott denna säsong?

– Niklas Haeger kommer ta rejäla kliv i år.

Vem/vilka blir nyckelspelare?

– Vi har två bra målvakter; Hampus Anderson & Jocke Lindau. Viktigt!

Vem i laget är bäst på frågesport?

– Solklart Jakob Smedlof…

Fanna BK spelar sin premiär hemma på lördag 13:00 på Fanna IP mot GoIF Kåre.

 

Lämna ett svar