Hemvändare klar för EHF!

Foto: Kent Lundqvist

Handboll: Elliott Ryderdahl vänder hem från Allsvenska VästeråsIrsta HF för spel i moderklubben – Enköpings HF.

Det blev inte riktigt som det var tänkt för då 18:åriga Elliott när han lämnade EHF 2019 för spel i Västerås. Det blev till slut ett ganska enkelt beslut för honom att vända hemåt.

– Jag har tänkt på vad som är bäst för min egen handboll för tillfället. Efter att ha dragit på mig andra korsbandsskadan så har nästan 2 säsonger gått åt till rehab. Detta för att inte gå tillbaka för tidigt och skada mig en tredje gång. Nu när jag känner att jag är på väg tillbaka till handbollen så känns Enköping som det bästa alternativet, Enköping är en bra klubb som jag har växt upp i och där tror jag mig kunna få en viktig roll. Sen vet jag att det är en riktig bra grupp som jag kommer trivas väldigt bra tillsammans med, berättar Elliott.

Vad har du utvecklat under din tid i Västerås?

– Jag har absolut blivit en bättre handbollsspelare på alla plan under tiden i Västerås, även fast skadan kom tidigt och det inte blev så mycket matcher. Det jag skulle säga att jag utvecklat mest är försvarsspelet som 3:a, men framförallt fysiken efter många timmar i gymmet.

Vad hoppas du på för säsongen 2021/22 både för laget och dig själv?

– Jag hoppas vi är med och slåss i toppen av tabellen och att vi spelar bra handboll som är kul att titta på. För min egen del handlar det om att hitta min roll i laget och hjälpa laget med det jag är bra på, avslutar Elliott.

Lämna ett svar