Hemmapremiär för ERK.

Foto: Kent Lundqvist

Damrugby: Enköpings RK spelar idag hemmapremiär på riktigt då man tar emot Hammarby på Korsängen.

ERK som fick spela den första hemmaomgången borta på grund av dålig spelplan på Korsängen kan nu äntligen gå igång med matchenandet hemma. Vinst i första omgången och nu har laget en träningsvecka bakom sig inför dagens ”hemmapremiär” mot Hammarby.

– Veckan har varit bra med hög närvaro och vi har pratat igenom och slipat på det vi kan förbättra från förra matchen mot Vänersborg. Så det känns bra i truppen inför matchen mot Hammarby imorgon, berättar ERK-tränaren Emelie Bergström.

Det är även hög svansföring vad det gäller självförtroendet och inställningen till dagens uppgift.

– Jag tror vi har goda chanser till vinst och fint spel. Tjejerna har bra disciplin och följer den struktur vi lagt upp för spelet inför säsongen och det tror jag kommer ligga som grund för att nå vinst idag. Vi har sagt att vi ska börja på samma sätt som mot Vänersborg, att dominera klungan och sätta första tackling vi gör och lägga nivån för matchen där och följa den hela matchen igenom.

ERK ställer i stort samma lag på benen idag.

– Laget är i princip detsamma som mot Vänersborg med några nya spelare i spelartruppen. Vi ser fram emot dagens match mot Hammarby och att få ta emot dem på hemmaplan, avslutar Bergström.

Matchen: ERK vs HIF 12:00 på Korsängen.

Övrig lag & matcher >>>

Lämna ett svar