Hela 12 spelare från trakten med till SverigeCupen 2018!

Foto: Privat

När sista uttagningen inför SverigeCupen med Uppandslaget i handboll F03 & P03 var över stod det klart att hela 12 uttagna är från trakten!

Distriktsförbundskapten F03 Robert ”Robban” Zetterquist har fastställt truppen på 17 spelare som ska försvara den uppländska färgerna i SverigeCupen som avgörs den 9-11 november 2018 i Nyköping och hela sex spelare från EHF är med i truppen: Elsa Wiklund (mv), Amelie Tapper (9m), Agnes Åkerman (9m), Ellen Ågren (9m), Jennifer Hagman (m6) och Wilja Lawton (m6).

-Vi har varit tillsammans sedan september 2017 och från start var vi 55 spelare. Under året fram till idag har vi haft många samlingar och sett alla spelare utvecklats på ett bra sätt. Vi har nu kommit till ett läge där vi har tagit ut 17 spelare som får möjlighet att delta i SverigeCupen. Vi har hela tiden sett detta som en bra spelarutbildning och kvar i distrikt som inte får vara med under SverigeCupen finns det många duktiga spelare, säger distriktsförbundskapten Robert ”Robban” Zetterquist.

Hela sex spelare från EHF kom med i truppen, varför?

– Sex bra spelare med olika och bra egenskaper. De har även fysiken med sig, vilket är bra och en bra målvakt, berömmer ”Robban”.

Hur ser du på truppens slagkraftighet?

– Spännande trupp och vi har inte sagt något uttalad målsättning. Numera pratas det mycket om spelarutbildning, berättar DFK

Vad tror du om era chanser och vad händer fram till SC?

– Att vi ska gå till A-slutspel är realistiskt. Ett eget mål är att minst fyra spelare ska nå vidare till riksläger. Vi får se hur framtiden pekar. Vi träffas igen helgen 25-27 oktober 2018. Då är vi i Märsta i samband med att Sveriges ligalandslag (herrar) mötet Japan i Vikingahallen. Vi kommer att spela två träningsmatcher mot Dala Gävleborg och Hälsingland, avslutar DFK-Robert ”Robban” Zetterquist.

DFK för P03 – Håkan Persson har tagit ut 5 spelare från EHF: Filip Forsberg (mv), Teo Rydstedt (9m), Linus Broström (9m), Jakob Hammar (6m), Filip Almqvist (6m) och 1 spelare från Fjärdhundra SK: Andreas Ottosson (6m).

Lämna ett svar