HC Liljan vände och vann i kvalserien!

Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan svarade för en stark insats i kvalseriens andra omgång då laget vände och vann med 7-6 (2-2,2-4,3-0) hemma mot MB HC.

– En riktigt skön och viktig seger, medger tränare Alex Sjögren efter slutsignalen.

Liljan startar matchen i ett rasande tempo och skapar tre heta chanser inom loppet av 1,20, Patrik Cederlöv friläge, Mathias Bärgård friställd framför mål och Jesper Jensen friläge men 0-0 står sig. Det skulle dock fortsätta och hemmalaget har en puck i målramen med 5,54 spelat.

Det skulle tillslut ge utdelning då Dennis Lindberg tar skott från blå och Robin Jernberg påpassligt rakar in returen i mål till 1-0 med 8,19 spelat av matchen. Svaret låter dock inte vänta då gästande MB kvitterar till 1-1 i sitt första anfall då Pontus Johansson styr in Martins Blystedts skott från blå bakom en chanslös Pelle Olofsson i Liljan målet.

En olycka kommer sällan ensam, kort därefter så drar Liljan på sig dubbla utvisningar och får spela tre mot fem i 89 sekunder. Det är som tur är för Liljan inte gästernas bästa gren då dem bara får iväg två skott på mål som är plockpotatis för Olofsson.

Foto: Kent Lundqvist

Istället så står Liljan för lite hockeygodis när dem gör 2-1 med 14,25 spelat, det är Petter Eriksson som snyggt sätter pucken på Cederlöfs klubba och han kan raka pucken i öppet mål. Återigen blir lyckan kortvarig för 19 sekunder senare kvitterar MB genom Linus Svan som friställd med Olofsson är iskall i avslutet. Avslutningen av perioden går klart till Liljan, men 2-2 står sig in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

Liljan drar tidigt på sig en ny utvisning i mellanakten och då ringer det igen, gästernas Niclas Sörensen gör 2-3 med 1,55 spelat av perioden. Och kort därefter kommer även 2-4 efter att Martin Lystedt fått på en riktig projektil ifrån vänsterkanten som letar sig upp i närmsta krysset. Liljan tappar nu allt defensivt spel och gästernas Linus Svans får enkelt trampa in och göra 2-5 med 4,43 spelat av perioden.

Då tar Liljan timeout och byter målvakt, in kommer Viktor Blom. Ganska omgående så drar gästerna på sig en utvisning och Liljan får chansen att ta sig in i matchen igen, den chansen tar hemmalaget då Jesper Johansson tar sig till avslut och på returen håller sig Andreas Näslund framme och rakar in returen till 3-5. En ny chans i spel fem mot fyra kommer för hemmalaget omgående, men den här gånger kommer MB undan.

Foto: Kent Lundqvist

När sedan MB får chansen i spel fem mot fyra med 13,26 spelat av perioden så reducerar hemmalaget till 4-5 efter att Andreas Näslund hittar en friställd Jesper Johansson som är iskall i läget när han överlistar MB målvakten Oskar Tördal. I svansen på ett efterföljande fem mot fyra spel för Liljan kommer 4-6 där Christer Wikström trycker in en retur bakom Blom med 18,53 spelat av perioden.

Liljan får förnyad kontakt omgående i den tredje perioden då gästernas Fredrik Nordin bjuder Robin Jernberg på ett friläge som han förvaltar kallt till 5-6 med 2,33 spelat. Det stannar inte där för med 7,31 är det kvitterat till 6-6 när Dennis Lindberg kastar en puck från blå som letar sig i mål. Nu är Liljan på gång och av bara farten kommer också ledningsmålet 7-6 där Andreas Näslund trycker in pucken bakom Tördal med knappa 7 minuter kvar att spela av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

MB jagar sedan en kvittering och tar också ut sin målvakt för spel sex mot i slutskedet och Johan Mellåker får den stora chansen framför mål men får ingen ordning på avslutet och Liljan kan hålla undan och vinna viktiga tre poäng.

– Det är mycket som är bra idag, men tyvärr så har vi vår vana trogen en svacka i andra perioden som ställer till det lite för oss. Vi höjer oss dock här i tredje och tar en seger som ger hopp för det fortsatta spelet i kvalserien, summerar Alex som ger Viktor Blom och Jesper Johansson extra beröm för sina insatser i matchen.

I den andra matchen vann Tierps HK med hela 7-0 över Solna SK och har kopplat ett grepp om kvalserien.

HC Liljan – MB HC 7-6 (2-2,2-4,3-0)

Skott: 40 – 32 (17-13,13-10,10-9)

Målskyttar HCL: 1-0 (08:19) Robin Jernberg, 2-1 (14,25) Patrik Cederlöv, 3-5 (28:06) Andreas Näslund, 4-5 (34:23) Jesper Johansson, 5-6 (42:33) Robin Jernberg, 6-6 (47,31) Dennis Lindberg, 7-6 (53:01) Andreas Näslund.

Utvisningar: 10 (4:4:2) – 8 (0:8:0)

Publik: 35

Spelarbetyg Liljan:


Jesper Johansson


Andreas Näslund


Robin Jernberg

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar