HC Liljan tog inte chansen!

Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan tog inte chansen att hänga på i toppen av Hockeytreans fortsättningsserie då man föll borta mot Ormsta HC med 3-5 (1-2,0-1,2-2) i den 7:e omgången.

Det var jämnt från start till mål när Liljan spelade borta mot Ormsta. Hemmalaget tog ledningen med 1-0 med 6,59 spelat genom Jesper Andersson. Den ledningen utökades senare till 2-0 genom Oscar Engdahl, men bara 19 sekunder senare så reducerar Liljan genom Jesper Johansson.

I mellanakten är matchen fortsatt jämn och det faller bara ett mål och det görs av hemmalagets Filip Wikman. Jakten på kontakt gav omgående resultat i början av den tredje och sista perioden då Sebastian Andersson knäppte in 2-3 med endast 3,05 spelat. Tyvärr så drar Liljan på sig en gnällutvisning kort därefter och det straffar hemmalaget med att göra 4-2 genom Engdahl.

Liljan kommer tillbaka och ställer en sista fråga då Felix Eriksson reducerar till 3-4 med dryga fem minuter kvar av matchen. I slutskedet så tar Liljan ut sin målvakt och spelar sex mot fem i ett sista försök att få matchen till övertid och poäng på kontot, men i stället så fastställer Engdahl slutresultatet till 3-5 med sitt tredje mål i matchen i öppen kasse.

Det var synd att vi inte vann och tog chansen att hänga på i toppen av serien, konstaterar Pelle Olofsson.

Ormsta HC – HC Liljan 5-3 (2-1,1-0,2-2)

Skott: 44-34 (20-15,10-10,14-9)

Målskyttar HCL: Jesper Johansson, Sebastian Andersson, Felix Eriksson.

Utvisningar:  (2:2:0) – 4 (0:0:4)

Publik: 40

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar