HC Liljan skrällde!

Olof Hansén gör 2-1 i powerplay hemma mot tabelltrean NIK. Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan vann lite av en skrällseger i Hockeytrean när man hemmabesegrade tabelltrean Norrtälje IK med 5-2 (2-1,1-1,2-0)

En bra seger i en match som svängde rejält i spelet, säger tränare Kalle Wallin.

Det blev en match som verkligen svängde. Liljan var det lag som förde spelet i den första perioden i spel fem mot fem, men man drog sin vana trogen på sig mängder av utvisningar. Som tur var så hade inte NIK sin bästa gren i Powerplay, dem var rent ut sagt usla på det. Fem chanser i första perioden för NIK men inget mål, bra boxplay av Liljan.

Det var i stället hemmalaget som var lyckosammast då Joakim Nyberg på en räddning av Pelle Olofsson stack i väg på en solorajd som slutade med ett kliniskt avslut och 1-0 i spel fyra mot fem. Dock så svarar NIK dryga minuten senare med att kvittera till 1-1. Liljan skulle visa effektivitet i Powerplay då Olof Hansén pangade in 2-1 för hemmalaget med knappa två minuter kvar av perioden.

Den andra perioden blir som den första med ett böljande spel där lagen turas om att skapa chanser. Det är dock hemmalaget som gör nästa mål, Sebastian Andersson tar ett skott från blå som Dennis Eriksson styr in mellanbenen på gästernas burväktare – Linus Hagblom till 3-1 med sitt första mål för säsongen.

Innan perioden är över så kommer NIK tillbaka och reducerar till 2-3, men att det inte är 4-2 till Liljan är ett mirakel då William Jernberg missar helt öppet mål med sekunder kvar att spela.

I den tredje perioden så är det NIK som är starkast och öser på för kontakt. Det regnar in skott mot hemmamålet, men Olofsson svarar för den ena efter den andra räddningen. Och mitt i gästernas press kommer istället 4-2 och det är snyggt, Robin Jernberg ger Jesper Jensen öppet mål med en begåvad passning.

NIK ger det en chans att få kontakt då man tidigt tar ut Hagblom för spel sex mot fem och nu blir det en kanonad mot Olofsson som fortsätter att övertyga. Tillslut så kan Viktor Eriksson avgöra matchen då han fastställer slutresultatet till 5-2 i öppen kasse.

Det här kvitterar ut att vi är på väg mot den nivån vi kan och vill vara på, om alla spelarna är hela och friska. Starkt av oss att vinna den här matchen, summerar Kalle.

HC Liljan – Norrtälje IK 5-2 (2-1,1-1,2-0)
Skott: 32-44 (9-8,14-14,9-22)

Målskyttar HCL: Joakim Nyberg, Olof Hansén, Dennis Eriksson, Jesper Jensen, Viktor Eriksson.

Utvisningar: 24 (10:6:8) – 14 (2:2:10)
Publik: 45

Spelarbetyg HCL:


Pelle Olofsson


Sebastian Andersson


Viktor Eriksson/Andreas Näslund

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar