HC Liljan rasade som ett korthus i mellanakten!

Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan föll igenom i den andra perioden av bortamötet med Lidingö Vikings HC i herrtrean och förlorade tillslut med 3-7 (1-2, 1-5, 1-0).

– ja vi möter ett bra lag i Lidingö, men som vanligt så är vi inte riktigt med mentalt och fysiskt denna match, konstaterar Pelle Olofsson.

Efter en ganska jämn första period där Liljan tar ledningen med 1-0 genom Jakob Johansson är det dock hemmalaget som är i ledning med 2-1 inför mellanakten. Sedan kom raset i den andra perioden, 3-1 och 4-1 ger hemmalaget kommandot.

Sedan drar Lidingös Karl Versteegh på sig ett matchstraff och Liljan får en fribiljett in i matchen igen, spel fem mot fyra i 5 minuter! Istället gör hemmalaget ett ”short handed goal” och det är 5-1. Lidingö får en man till på botbänken och då i spel fem mot tre så reducerar Anton Virtanen till 2-5. Men innan perioden är slut så gör hemmalaget två mål inom loppet av 21 sekunder och det är över.

– Då vi stundtals öppnar upp oss och bjuder våra motståndare på allt tex i andra, återigen så dräller vi i Powerplay eller alla dessa dåliga byten och onödiga utvisningar vi tar som verkligen är så kostsamt i div 3.  Tyvärr så är vi inte bättre just nu, ihåliga i försvarsspelet och uddlösa i anfallsspelet, men mest oroväckande är att vi är kort om folk och att vi just nu visar upp en lite dålig inställning till uppgiften, men vi kämpar på och går in i en ny vecka och laddar för en dubbelmatch nästa helg igen, summerar Pelle.

Annons

Lidingö Vikings HC – HC Liljan 7-3 (1-1,5-1,0-1)
Skott: 41-19 (15-5, 9-8, 17-6)

Målskyttar HCL: Jakob Johansson, Anton Virtanen, Olof Hansén.

Utvisningar: 33 (0:29:4) – 16 (6:2:8)

Publik: 36

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar