HC Liljan nollade i Östervåla!

Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan gjorde ett försök men räckte inte till borta mot Östervåla IF som vann rättvist med 3-0 (0-0,0-0,3-0).

Vi visste att det skulle bli en tuff match och fokuserade på att hålla ett samlat försvarspel. Robin Jernberg utgår efter första perioden med en befarad hjärnskakning då vi redan har 2 nyckelspelare som är borta pga. huvudskador så det är tufft just nu. Anton Virtanen utgår även han efter första med en skada på handen efter en slashing, Men vi håller oss på banan i 2perioder och blom spikar igen efter en hel del skott. Men tyvärr räcker det inte då Östervåla är det spelförande laget med skickliga skridskoåkare, berättar tränare Alex Sjögren.

Efter två mållösa perioder kom avgörandet i den tredje.

Åter igen så är det inte vår ”favoritdomare” som dömer matchen och han lyckas hitta en hel del konstiga utvisningar. Det kändes som att andraperioden blev för jobbig för oss då vi har långt till båset och Östervåla gör 3mål i tredje (2st i PP), Extra plus till Viktor Blom & William Jernberg, säger Alex.

Idag är det en viktig hemmamatch för Liljan.

– Ormsta förlorade sin match mot Skå så det är fortfarande tight i serien,  men nu har vi en viktig match idag lördag som vi ser fram emot då vi möter Stortorparna hemma och den måste vi vinna, avslutar Alex.

Östervåla IF – HC Liljan 3-0 (0-0,0-0,3-0)

Skott: 53–15 (13-5,21-5,19-5)

Utvisningar: 6 (4:0:2) – 14 (4:2:8)

Publik: 60

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar