HC Liljan imponerade!

Rejält nätrassel när Liljan körde över KTH. Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan imponerade med en förkrossade 7-3 (2-0,3-1,2-2) seger hemma mot tabelltvåan KTH i hockeytrean.

Det blev en ren och skär uppvisning av Liljan som kanske gjorde säsongens bästa match när dem hemmabesegrade KTH med hela 7-3.

Det var väldigt bra hockey och vi vinner rättvist sett över 60 minuter, konstaterar tränare Kalle Wallin.

Det blev en mycket bra match för den här nivån och det var Liljan som förde matchen från start. Redan efter 1,21 får vi se riktig hockeygodis då Liljan vänder spelet och Pontus Lindström hittar en spelsugen William Jernberg som istället för skott bra läge lägger en smörmacka på Jesper Johansson som styr in 1-0 i öppet mål bakom en överspelad Graham Turk i KTH målet.

Foto: Kent Lundqvist

Liljan fortsätter sedan att spela fullständigt lysande där man flyttar pucken bra och hotar KTH mest hela tiden. Det skulle dock dröja till knappa två minuter kvar att spela av den första perioden innan nästa mål kommer. Det är tredjelinan med Patrik Cederlöv och Lindström som gör förarbetet och William pillar in pucken till 2-0 i läge framför mål.

Foto: Kent Lundqvist

KTH verkar ha snackat ihop sig för inledning av mellanakten går klart till gästerna som också reducerar till 1-2 genom Thomas Frachon efter en mycket tilltrasslad situation som ställer Pelle Olofsson i målet. Det är också mycket nära direkt efter tekning att KTH kvitterar då Wilhelm Wendt får ett friläge, men avslutet går klockrent i stolpen och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det drar gästerna på sig en av få utvisningar i matchen och det straffar hemmalaget. Efter bra förarbete av Johansson Jesper & Jonathan hittar pucken fram till Lindström är iskall i läget och gör ett förlösande 3-1 mål. 15 sekunder senare är det 4-1 efter att Cederlöv läckert skickat in pucken på mål där Andreas Näslund snyggt och prydligt styr upp pucken i taket bakom Turk.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle inte stanna där för innan perioden är slut så serverar Robin Jernberg Cederlöv ett bra läge framför mål och han är iskall när han drar Turk och vispar in 5-1 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

När sedan Felix Eriksson framspelad av Petter Eriksson lirkar in ett omdiskuterat 6-1 mål var matchen över. Visst gästerna lyckas reducera till 2-6 och 3-6 efter att Liljan tappat höjden i defensiven, men matchens lirare – Jesper Johansson fastställer slutresultatet till 7-3 i spel fem mot sex i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag är mycket nöjd med vad vi presterar idag och att vi ger oss själva chansen att hänga på Skå i toppen av serien, jag tror vi har en bra chans att ta den här serien om vi fortsätter spela så här, summerar Kalle.

HC Liljan – KTH:s Ishockeyförening 7-3 (2-0,3-1,2-2)

Skott: 40 – 36 (15-9,14-13,11-14)

Målskyttar HCL: Jesper Johansson 2, William Jernberg, Patrik Cederlöv, Pontus Lindström, Felix Eriksson, Andreas Näslund. .

Utvisningar: 8 (2:4:2) – 6 (2:2:2)

Publik: 52

Spelarbetyg HCL:


Jesper Johansson


Jonathan Johansson/William Jernberg


Patrik Cederlöv/Emil Andersson

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar