HC Liljan igång och siktar högt!

Foto: Kent Lundqvist

Det blev en lyckad premiär för HC Liljan som siktar högt i Hockeyfyran.

HCL startade säsongen med premiär hemma mot SHK HC och det var ett en smula rostigt i truppen.

– Det märks att vi inte har spelat någon träningsmatch inför seriepremiären. Lite problem med att hitta rätt med passningar och positioner, berättar Liljan-tränaren

Hemmalaget har dock ganska bra koll på den första perioden, men utvisningar såg till att det fortsatt var 0-0.

– Det är som förra säsongen med utvisningar, en sak som hela laget måste jobba på! Vi kan inte vinna alla matcher med en man mindre på planen, säger HCL-tränaren Alexander Sjögren.

Det skulle dröja till dryga 7 minuter spelat av mellanakten innan säsongens första mål skulle falla. Det var Pontus Jöheden och Andreas Näslund svarade för förarbetet och Jesper Jensen målskytt. Efter det så tar HCL att två raka utvisningar och det blir kostsamt då gästernas Johannes Mårtensson kvitterar till 1-1 i spel fem mot tre.

HCL skulle fortsätta att ta utvisningar och det stör ju såklart matchbilden och rytmen. Detta till trots så är det ändå hemmalaget som återtar ledningen i början av den tredje perioden där Rasmus Carlsson ganska omgående efter att ha lämnat botbänken står för förarbetet och Adam Mossvik gör 2-1.

Den ledningen varade bara i 22 sekunder. Gästernas William De Jounge hittar rätt bakom hemmalagets burväktare – Pelle Olofsson. Det skulle dock bara ta dryga två minuter för HCL att avgöra matchen. Det är rutinerade Micha de Pourbaix framspelad av Jonas Johansson som trycker in 3-2 bakom gästernas keeper – Anton Melin.

– Tycker att vi stundtals är det bättre laget under hela matchen kanske visar på skotten 50-23 i våran favör om jag inte minns fel.

Hur ser truppen ut denna säsong?

– Truppen ser bra ut, vi har fått in lite nya spelare i truppen och tycker generellt att vi har ett starkare lag i år jämfört med förra säsongen. Dock har vi några som är borta på grund av skador samt bortresta. Tror vi är ca 24 spelare i truppen så ser fram emot denna säsong!

Vad siktar ni på denna säsong?

– Vi siktar givetvis på Allfyran i första hand, har sju matcher innan jul och förhoppningsvis sju vinster, avslutar Sjögren.

HC Liljan – SHK HC 3-2 (0-0,1-1,2-1)

Skott: 50-23 (11-5,15-8,24-10)

Målskyttar HCL: Jesper Jensen, Adam Mossvik, Micha de Pourbaix.

PIM: 18 (6:8:4) – 6 (2:4:0)
Publik: 73

Resultat & tabell >>>


Lämna ett svar