HC Liljan fortsatt obesegrade!

Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan ångar på i Hockeyfyran och är fortsatt obesegrade i Hockeyfyran efter att ha hemmabesegrat Östhammars SK.

Liljan fick en pangstart hemma mot ÖSK och tog ledningen med 1-0 redan efter 23 sekunder då Micha de Pourbaix trycker in pucken bakom gästernas burväktare Fredrik Mattsson.

Det ger mersmak för ganska omgående så ringer det igen och nu är det Adam Mossvik som håller sig framme och gör 2-0. Det skulle inte stanna där för innan perioden var slit så hade Felix Eriksson utökat hemmalagets ledning till 3-0.

I mellanakten så stänger Liljan matchen med att gå fram till ledning med hela 6-1 efter två mål av Johannes Hellsten och ett av Jesper Jensen. Gästerna ser dock till att reducera till 2-6 innan perioden var slut.

Den tredje och sista perioden blir bra för hemmalaget trots att matchen mer eller mindre är slut. Den är definitivt över efter att Hellsten, William Jernberg och Patrik Cederlöv sett till att det stod 9-2 med 7,45 spelat av perioden. Det rullar sedan bara på och till slut vinner Liljan rättvist med hela 11-4.

– Det var en bra match, vi styrde spelet från start och gjorde det vi skulle. Östhammar hade det lite tungt att hänga med på planen. Skönt att vi fick göra lite mål. Blev lite stökigt i slutet av matchen men en skön vinst. Nu blickar vi fram mot GH borta ikväll, säger Liljan-tränaren Alexander Sjögren.

HC Liljan – Östhammars SK 11-4 (3-0,3-2,5-2)

Skott: 30-25 (11-7,11-10,8-8)

Målskyttar HCL: Johannes Hellsten 3, Patrik Cerderlöv 2, Jesper Jensen, Adam Mossvik, Micha de Pourbaix, Felix Eriksson, William Jernberg, Andreas Näslund.

PIM: 30 (2:6:22) – 6 (4:2:22)
Publik: 58

Resultat & tabell >>>


Lämna ett svar