HC Liljan förlorade i första kvalomgången!

Foto: Kent Lundqvist

För HC Liljan förlorade i första omgången i kvalserien till Hockeytrean borta mot Solna SK med hela 1-7 (0-3,1-2,0-2).

– En riktigt tuff start på kvalserien och vi har en rejäl uppförsbacke nu men det är bara att bita ihop och försöka glömma matchen och blicka framåt, säger tränare Alex Sjögren.

Efter en jämn inledning på matchen så åker Liljan på en kostsam utvisning med 8,45 spelat av matchen, det tar hemmalaget 6 sekunder att göra 1-0 genom Emil Andersson. Dryga två minuter senare var det dags igen, Liljan drar på sig en utvisning och då gör hemmalagets Dennis Allingmon 2-0.

Det fortsätter tyvärr att grina illa för Liljan då hemmalaget utökar sin ledning dryga två minuter senare till 3-0 genom Samme Allingmon vilket står sig in i periodvilan.

Mellanakten startar illa för Liljan som får se hemmalagets Andreas Gurfeldt gör 4-0 redan efter 1,13 spelat av perioden. Kort därefter får Liljan chansen att komma in i matchen igen då hemmalaget drar på sig en utvisning, men den chansen tar laget inte.

Liljan jobbade sig dock in i matchen igen då man klara ut ett boxplay och i svansen på det reducerar Mathias Bärgård till 1-4. Den glädjen blir dock inte långvarig för innan perioden är slut så replikerar Solnas Andreas Gurfeldt med att göra 5-1 för hemmalaget.

I den tredje perioden bevakar hemmalaget som ledning och försöker spela av tiden. När Liljan dessutom drar på sig dubbla utvisningar med dryga 8 minuter kvar av matchen är det inte mycket som talar för att laget skall kunna vände på matchen. Som ett brev på posten kommer såklart 6-1 i spel fem mot fyra för hemmalaget och av bara farten även 7-1 kort därefter.

– Vi är inte med i matchen från början och vi möter ett laddat div.4 lag som gör en bra match. Men tyvärr tar vi alldeles för många onödiga utvisningar, avslutar Alex.

I den andra matchen i kvalserien Tierp borta mot MB HC med 5-3 (1-1,2-2,2-0).

 

Solna SK – HC Liljan 7-1 (3-0,2-1,2-0)

Skott: 44–25 (12-9,20-8,12-8)

Målskytt HCL: Mathias Bärgård.

Utvisningar: 2 (0:2:0) – 12 (4:2:6)

Publik: 17

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar