HC Liljan föll tungt och tappar på toppen!

Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan föll tung med 2-7 (0-3,0-2,2-2) i den så viktiga bortamatchen mot Östervåla IF.

– Årets bottennapp, vi var inte där från start till mål och kunde lika gärna skickat 3poäng på posten. Tror hela laget är rätt besvikna, riktigt slätstruket och vi gick på 1 skridsko och 30 % inställning, berättar en besviken Pelle Olofsson.

Det blev som sagt ingen rolig torsdagskväll för Liljan som redan i den första perioden tappade matchen då hemmalaget gick till periodvila i ledning med 3-0.

Att Liljan hade revansch att utkräva för 6-8 nederlaget hemma syntes inte ett spår och i andra perioden tappar laget matchen helt. Liljan drar på sig mängder av utvisningar, släpper in ett mål när man spelar fem mot fyra och kostar på sig att bränna en straff vilket gör att det är hela 5-0 till ÖIF efter två spelade perioder.

I den tredje perioden rycker Liljan upp sig en smula, men det är försent och matchen slutar med en tung förlust vilket betyder att laget tappar sin tredjeplats i serien och mark på serieledande Skå som nu är 7 poäng före med 10 omgångar spelade. Liljan har på två matcher mot Östervåla dragit på sig 147 utvisningsminuter, det måste vara någon form av rekord?

– Satt mest i utvisningsbåset, slängde lite indianare och ryckte på axlarna. Så kan det bli och vara ibland, vi har redan glömt detta och tror att hela laget är sjukt revanschsugna till matchen hemma på lördag. Ingen stack ut och alla får underkänt, summerar Pelle.

Östervåla IF – HC Liljan 7-2 (3-0,2-0,2-2)

Skott: 40-23 (10-7,18-6,12-10)

Målskyttar HCL: Emil Andersson, Patrik Cederlöv.

Utvisningar: 10 (2:4:4) – 40 (6:14:20)

Publik: 93

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar