HC Liljan äntligen vinnare igen!

Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan tog en efterlängtad trepoängare i Hockeytrean när man bortabesegrade Ormsta HC med 4-2 (1-1,2-1,1-0)

Skönt för gruppen med en seger, extra skönt då vi åter igen är väldigt få som kan vara med, 14 spelare varav två som var osäkra om det skulle gå och en målvakt. Men som vi gjorde det, igår var första matchen vi jobbade och hjälpte varandra inom laget, alla slet för varandra, berättar Pelle Olofsson.

Ormsta är ganska stora och tunga att möta, men Liljan höll dem på utsidan och jobbade två och två i varje situation. Det var ändå hemmalaget som tog ledningen med 1-0 med dryga 10 minuter spelat. Liljan svarar dock och kan gå till periodvila med 1-1 efter mål av Felix Eriksson.

I den andra perioden tar Liljan ledningen i spel fem mot tre där Pontus Lindström är målskytt. Den ledningen utökar sedan Emil Andersson, men avslutningen av perioden blir mindre lyckosam då laget drar på sig två raka utvisningar som hemmalagets straffar och reducerar till 2-3.

Liljan skulle dock avgöra den här tillställningen omgående i den tredje och sista perioden då William Jernberg gör 2-4 med 2,52 spelat. Efter det så spelar Liljan vårdat och håller undan resterande av matchen.

Kul och stå i mål igår och kunna fokusera på sitt eget spel när alla andra gör sitt är det väldigt mycket enklare att spela hockey. Hoppas vi tar med oss detta sätt att spela till kommande matcher så kommer vi vara med och hota i fler matcher. Extra plus till de fyra backarna Olof Hansen, Emil Andersson , Sebastian Andersson och Dennis Lindberg som var grymt stabila igår. Nu laddar vi om för Norrtälje hemma på torsdag och hoppas på lite fler folk på träningen ikväll, avslutar Pelle.

Ormsta HC – HC Liljan 2-4 (1-1,1-2,0-1)
Skott: 34-33 (12-14,9-12,13-7)

Målskyttar HCL: Felix Eriksson, Pontus Lindström, Emil Andersson, William Jernberg.

Utvisningar: 10 (2:2:6) – 10 (2:4:4)
Publik: 55

 

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar